Zvolenské rezne

kucharka100 - fotkakucharka100, 23. apríla 2011

Keď som bola mladá a začínajúca kuchárka prišiel mi do ruky tento recept. Skúsila som a odvtedy ho robievam, ak má prísť návšteva, prípadne Zobraziť celý popisKeď som bola mladá a začínajúca kuchárka prišiel mi do ruky tento recept. Skúsila som a odvtedy ho robievam, ak má prísť návšteva, prípadne na rôzne oslavy. Vyskúšajte.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg  alebo bôčik
3 /4 kg
4 ks čerstvé
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso zomelieme, tiež zomelieme aj syr. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, 4 vajíčka a všetko spolu dobre zmiesime. Vyformujeme do tehly, ktorú necháme stáť v chlade aspoň 14 hodín. Potom nakrájame z tehly rezne, obaľujeme ich v cestíčku a pomaly vyprážame. Ako príloha sa hodí zemiakový šalát ( môže byť aj majonézový ).

Diskusia k receptu

kimika
a toto sa mi páči! ukladám do kk, ďakujem za recept:)
ainy
normálne mi zbehli slinky :-) vyskúšam
evanaaa
Zaujímavý postup, že sa neformujú placky hneď, ale sa krájajú a obaľujú v cestíčku. Ja som zasa robila podobný holandský rezeň, ten sa formuje ako fašírky, trochu na placku a obalí v trojobale. Ale ani tento nezaostáva, iste je chutný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia