Foto: veve
U nás patria "červené" omáčky na cestoviny k tým najobľúbenejším, preto aj lasagne pripravujem prevažne s paradajkami. Tu je recept na jedny výborné s Zobraziť celý popisU nás patria "červené" omáčky na cestoviny k tým najobľúbenejším, preto aj lasagne pripravujem prevažne s paradajkami. Tu je recept na jedny výborné s mletým mäskom a bez použitia bešamelu.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vo veľkej panvici (ja používam wok) speníme na oleji posekanú cibuľu. Opražíme na nej mleté mäso, kým sa nerozpadne. Paradajky si narežeme, sparíme horúcou vodou, ošupíme a nakrájame. Nakrájame tiež 4 plátky sušených paradajok a oba druhy paradajok pridáme k mäsu. Chvíľku podusíme kým zmes pustí šťavu, pridáme pretlak a ešte podlejeme vodou. Dávam tak 2-3 dcl, aby bola omáčka redšia a lasagne sa mali v čom uvariť.
- 2
Omáčku dochutíme pretlačeným cesnakom, oreganom, soľou a dobre pocukrujeme. Môžeme aj pokoreniť alebo pridať kúsok čili papričky. Ale je dôležité nerobiť ju príliš výraznú, lebo pri pečení sa voda vyparí, nasiakne do cestovín, omáčka sa zredukuje a chute zintenzívnia.
- 3
Do vymastenej hranatej jénskej misy alebo hlbšieho pekáča na dno uložíme nevarené lasagne, zalejeme časťou omáčky a preložíme plátkami syra. Opäť pokračujeme omáčkou, lasagnami, syrom a vrstvíme až do vyčerpania... všetkých surovín :-) Ale vrchná, posledná vrstva by mala byť určite omáčková.
- 4
Zapekáme v rúre vyhriatej na 200°C asi 40 minút. Prvých 10 minút zakryté, aby cestovina zmäkla a zvyšný čas odokryté aby sa vyparila prebytočná vlhkosť. Na záver ešte poukladáme zvyšné plátky syra. Môžeme ihneď podávať a jesť, ale najlepšie lasagne sú vždy odležané na druhý deň. Tak si nezabudnite kúsok odložiť do chladničky :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Do rajské omáčky přidávám kousek skorice a trochu červené papriky.
Je pravda, ze bez besamelu jsou mnohem lehčí a stavnatejsi.
niekto lasagne obvára a niekto nie... ja som skúšala tak i tak a stále neviem aký je v tom rozdiel, snáď len ten, že keď ich obvarím držia pekne tvar a keď sa krájajú tak sú krásne poprekladané - lasagne, plnka, lasagne.... a keď ich dám surové tak sú také zvlnené a pokrútené a už to nie je také estetické, ale na chuti to nič nemení...
tvoje sú určite výborné, narobila si mi chute :-)