Obyčajná vyprážaná bravčová kožka

pavelnemecko - bez fotkypavelnemecko, 23. apríla 2015

Ahojte.Dnes ma asi kopla nejaká literárna múza,alebo čo.Nedá mi Vám ponúknuť niečo netradičné pod zub z Nemecka.Pri popíjaní výborného pivka/Weissbier,pre gurmánov,predáva sa aj u Zobraziť celý popisAhojte.Dnes ma asi kopla nejaká literárna múza,alebo čo.Nedá mi Vám ponúknuť niečo netradičné pod zub z Nemecka.Pri popíjaní výborného pivka/Weissbier,pre gurmánov,predáva sa aj u nás na Slovensku-kvasinkové pivo na peknú a jemnú pleť,vhodné aj pre naše drahé polovičky/,ma napadol úplne jednoduchý recept.Nikde vo svete som sa s tým nestretol.A to už som precestoval toho hodne.Ale poďme na to.

5
porcií
10 minút
príprava
9 minút
na 175 °C

Postup

  1. 1

    Takže sme sa vrátili z nákupu a nebodaj v taške máme aj bravčové kožky.Tak to je základ úspechu a našej ďalšej prípravy. Kožky bývajú zo supermarketu obyčajne/na čo si matne spomínam/balené do rolky.Rozbalíme a dobre tupým nožom ich zbavíme zostatku slaniny/veľmi dôležité-vyšlamujeme/.Nakrájame ostrým nožom asi tak 6-7 mm široké pásiky.Je jedno aké dlhé.Potom ich dobre umyjeme a opláchneme v teplej vode.Musíme ich dobre osušiť a zbaviť vlhkosti!!!No a sme skoro na konci receptu.

  2. 2

    A teraz majitelia fritézy pozor,tak toto je určené práve Vám. Rozpálime olej vo fritéze as na 170-175 stupňov.Do košíka dáme pásiky kožky a fritujeme.Chcem Vás dôrazne upozorniť.Pozor,začne to strašne peniť a preto rukoväť košíka majte v ruke a nadvihujte,až to prestane peniť.Nezatvárajte fritézu a sledujte za prítomnosti celej rodiny čo sa bude diať.Neuveriteľná premena obyčajnej bravčovej kožky na chápadlá chobotnice,ešte aj s prísavkami!Keď sú prísavky dostatočne veľké,tak necháme odkvapkať a vysypeme do misky/ja osobne do nerezovej/ a posolíme.

  3. 3

    Po takomto napínavom čítaní sa automaticky pozriete na hodiny-je ešte niekde otvorené? Podáva sa to ku kapuste mäsu a nemeckým knedlám /ja ich volám chlpaté/.Neverili by ste,ako sa to draho predáva v Nemecku.Zjete na posedenie a vôbec to nie je mastné.Pri televízore jedna bašta.Aspoň vieme čo jeme. Tak už len popriať:"Dobrú chuť". Zdravím Pavelnemecko.

Diskusia k receptu

anika62
ved to musi byt tvrde, ked sa huspenina vari aj 5 hodin, tak narychlo oprazene to nema kedy zmäknut, aspon ja si to myslim, ak nemam pravdu ospravedlnujem sa
jarunka
Nie je vzdy kozka zo slaniny tvrda, podla toho aku mas slaninu, moze to byt dobre, take som este nejedla.
smejkad
skor tipujem, ze to bude chutit ako slaninove chipsy :-)
aj ja mam slabost ma bravcove a ked sa nieco opekalo na panvici, na zaver som si tam zvykla supnut par pasikov kozky - ale zaudenej, len tak , na chrumanie :-)
surova bude asi ako ked sa opeka prasiatko na ohni, podla mna maskrta :-)
mijaita
Tak toto ne ze ve světě není, ale naopak. Oblíbená lahůdka Mexičanů, Kostaričanů a na mnoha místech Latinské Ameriky. Říkají tomu chicarony. Někde jsem viděla obrovské, jinde malé, někde s masem, jinde bez. Miluju je! Ano, za pár dní ztvrdnou. Jinak se podávají třeba v Mexiku s různýma omáčkama také. Na youtube.com jistě lze najít proces.
 www.google.cz/search?q=chicharon&tbm=isch&tbo...
kukulienka71
zaujímavé! určite by som ochutnala. Ďalší zabávač na Vareche, Pavel, nech sa ti darí:-)) myslím, že do Nemecka sa to dostalo práve z exotickejších častí, aspoň si rozširujeme obzory.
karolka
Je to výborné, je to pravda. Vyrástla som na dedine, mávali sme doma prasiatko. Keď sa slanina zjedla, tak sa vyprážala koža zo slaniny, nazbierala sa, aby jej bolo dosť veľa. Kožu sme pokrájali na menšie kúsky - tak 2x3 cm, v liatinovej rajnici sme rozohriali bravčovú masť a vyprážali kože. Škvrčalo to, praskalo, potom sme to vybrali na misku a jedli. Bolo to straaaaaaašne dobré, chrumkavé, chrúmali sme celá rodina.
pavelnemecko
Ahojte priaznivci gurmánčiny.Pred malou chvíľou som prišiel z práce.A hneď som na Vareche.Veľmi pekné komentáre.Som skutočne prekvapený pozitívnym prístupom zo strany Slovákov.Viete,keď raz za čas navštívim moju rodnú hruď,tak ma veľmi pobolieva pri hrudi,ako sa všetci sťažujú.Je to pre mňa veľmi deprimujúce.Ale na Vareche sa cítim ako ryba vo vode.A teraz k veci.
Anka62-áno je to tvrdé.Ale zaujímavé,že len niektoré.A týmto odpovedám aj Jarunke-je rozdiel slaninka a slaninka.Máš 100% pravdu.Smejkadovi to chutí ako chipsy a má pravdu-len toto je lepšie.
Mijaita to veľmi trefne aj nazvala a s omáčkou to musí byť bašta.Díky.
Náš gurmán 2010 má ako pozerám veľmi dobré skúsenosti s Áziou.Gratulujem a vážim si komentár.Ale skúste si dobre prečítať príspevok od karolky.Tam je cítiť srdce,oči a slinky na brade.Moc ďakujem za komentár.Veď ono v podstate dve rovnaké jedlá,ale v určitej situácii chutia veľmi rozdielne.Keď sa dobre cítim,tak aj mastný chleba osolený je perfektný.Ešte raz Vám ďakujem za príspevky a upozornenia-vážim si to.
No,ale dosť bolo rozjímania a v nedeľu na Vareche.Varím aj s obrázkami pečené mäsko-vlastný vymyslený recept.Budete všetci vítaný.Zatiaľ sa majte dobre a užívajte si pekný víkend.
jerica
moja slabosť, chrumkavé , môže byť aj nezdravé (pre mňa), jedna báseň. Čo už, žálúdok mám asi pancierový .
mariamka
Obyčajný/Obyčajná/Obyčajné... :)) som zvedava, co bude nasledovat :) mas sympaticke recepty, "ľudové" a chutne, paci sa mi aj ten bryndzovy chlebik,, konecne pozitivny vietor na vareche
pavelnemecko
Ľudkovia moji milý.Dúfam,že moja písaná slovenčina neni až tak hrozná,ako si myslím.Malé nedostatky v gramatike mi prosím prepáčte.
Ale poďme na komentáre.Jerica,Ty budeš asi moja krvná skupina.Čo nezje mňa,zjem ja.Ja mám asi tiež pancierový žalúdok.Díky.A k milej mariamke/myslel som marianka /.Ono v konečnom dôsledku je všetko obyčajné.A či zavial vetrík na vareche?Neviem,ale nie všetko je o kg,litroch a mierkach.Trošku pozitívneho myslenia do života.Ja viem,pomyslíte si,on je v nemecku,je za vodou.Áno máte pravdu všetci,som za vodou.Ale ja už som 17 rokov vonku,nebolo mi tiež najlepšie a ani najpríjemnejšie./Budem písať úsmevné zážitky zo začiatkov/.Nezabudni.Aby ste si nemysleli,ako medveď lízal med,ja som lízal aj ľad.Ešte raz díky za odozvu.Neveril som,že za pár dní sa roztočí takáto konverzácia.Len som sa utvrdil v jednom.Sme dobrí národ a vo svete sa nestratíme.Majte sa pekne a idem písať tie úsmevné príbehy.V prestávkach vo varení môžete počítať.Ahojte.
evanaaa
Raz som si také vyprážané kožky kúpila v Lídli v rámci nemeckého týždňa, len môj chrup nebol na ne prispôsobený a tiež si myslím, že doma pražené je omnoho lepšie ako priemyselne spracované s rôznymi prídavkami na dosiahnutie trvanlivosti. Iste sa musí dávať pozor, aby sa neprepražili, lebo by boli tvrdšie.
pavelnemecko
evanaaa.Ty si môj poklad.Ja čo postarší som pozabudol upozorniť,kedy sú kožky hotové.Viete kedy?Keď sa prestanú robiť chobotničie prísavky.Ešte raz Ti ďakujem.Pri presmažení by boli nejedlé/tvrdé/.
spetkasoli
po vynikajucej makovej babovke od@jerici , je toto pre mna dnes dalsia delikatesa moj mily@pavlikznemecka :), nesmierne si ma potesil tymto receptom, spravim zajtra navsteve k vinecku a pochvallim sa cizim perim, uz sa velmi tesim, toto veru chrumkat mozem, si uzasny gurman a diky za tuto dobrotu, kterou si ukladam a davam 5* a uz sa tesim na dalsie delikatesky od teba
pavelnemecko
Milá spetkasoli.Ďakujem Ti za hodnotenie.Aj toto je hnací motor a energia pre mňa.Keď si chceš uctiť návštevu na zajtra s niečím netradičným tak za malú chvíľu vyjde recept/čaká na zverejnenie/ako ušitý na Tvoju mieru.Pozri,zrealizuj a ponúkni.Neobanuješ!
farbuska
Robia ich aj na Filipínach a sú skvelé! Vďaka, že si mi pripomenul. Kože mám v mrazničke, urobím.
pavelnemecko
Ahov farbuska.Ďakujem za rozšírenie môjho gurmánskeho obzoru.A že Slováci nemajú rozhľad.Ale bohužiaľ,ani v Ázii a ani na Filipínach som nebol.Ja sa snažím písať len recepty,ktoré som sám osobne zrealizoval.Vtedy sa dá o tom tak trošku kvetnato a šťavnato porozprávať a človeku tie okamihy krásne preletia hlavou.
pavelnemecko
Ahojte.Odkaz pre spetkasoli.Mrzí ma že som Ti sľúbil niečo k dnešnému poobediu pre návštevu a nedodržal som to.Nie mojou vinou.Máš to v mojich zážitkoch.Dúfam,že to raz uplatníš.
pavelnemecko.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha