Ahojte.Dnes ma asi kopla nejaká literárna múza,alebo čo.Nedá mi Vám ponúknuť niečo netradičné pod zub z Nemecka.Pri popíjaní výborného pivka/Weissbier,pre gurmánov,predáva sa aj u Zobraziť celý popisAhojte.Dnes ma asi kopla nejaká literárna múza,alebo čo.Nedá mi Vám ponúknuť niečo netradičné pod zub z Nemecka.Pri popíjaní výborného pivka/Weissbier,pre gurmánov,predáva sa aj u nás na Slovensku-kvasinkové pivo na peknú a jemnú pleť,vhodné aj pre naše drahé polovičky/,ma napadol úplne jednoduchý recept.Nikde vo svete som sa s tým nestretol.A to už som precestoval toho hodne.Ale poďme na to.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Takže sme sa vrátili z nákupu a nebodaj v taške máme aj bravčové kožky.Tak to je základ úspechu a našej ďalšej prípravy. Kožky bývajú zo supermarketu obyčajne/na čo si matne spomínam/balené do rolky.Rozbalíme a dobre tupým nožom ich zbavíme zostatku slaniny/veľmi dôležité-vyšlamujeme/.Nakrájame ostrým nožom asi tak 6-7 mm široké pásiky.Je jedno aké dlhé.Potom ich dobre umyjeme a opláchneme v teplej vode.Musíme ich dobre osušiť a zbaviť vlhkosti!!!No a sme skoro na konci receptu.
- 2
A teraz majitelia fritézy pozor,tak toto je určené práve Vám. Rozpálime olej vo fritéze as na 170-175 stupňov.Do košíka dáme pásiky kožky a fritujeme.Chcem Vás dôrazne upozorniť.Pozor,začne to strašne peniť a preto rukoväť košíka majte v ruke a nadvihujte,až to prestane peniť.Nezatvárajte fritézu a sledujte za prítomnosti celej rodiny čo sa bude diať.Neuveriteľná premena obyčajnej bravčovej kožky na chápadlá chobotnice,ešte aj s prísavkami!Keď sú prísavky dostatočne veľké,tak necháme odkvapkať a vysypeme do misky/ja osobne do nerezovej/ a posolíme.
- 3
Po takomto napínavom čítaní sa automaticky pozriete na hodiny-je ešte niekde otvorené? Podáva sa to ku kapuste mäsu a nemeckým knedlám /ja ich volám chlpaté/.Neverili by ste,ako sa to draho predáva v Nemecku.Zjete na posedenie a vôbec to nie je mastné.Pri televízore jedna bašta.Aspoň vieme čo jeme. Tak už len popriať:"Dobrú chuť". Zdravím Pavelnemecko.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aj ja mam slabost ma bravcove a ked sa nieco opekalo na panvici, na zaver som si tam zvykla supnut par pasikov kozky - ale zaudenej, len tak , na chrumanie :-)
surova bude asi ako ked sa opeka prasiatko na ohni, podla mna maskrta :-)
www.google.cz/search?q=chicharon&tbm=isch&tbo...
www.pinterest.com/pin/451485931365713634/...
tu som robil vyprazane slize so zeleninou a jedny z tych slizov su bravcove koze - slize
Anka62-áno je to tvrdé.Ale zaujímavé,že len niektoré.A týmto odpovedám aj Jarunke-je rozdiel slaninka a slaninka.Máš 100% pravdu.Smejkadovi to chutí ako chipsy a má pravdu-len toto je lepšie.
Mijaita to veľmi trefne aj nazvala a s omáčkou to musí byť bašta.Díky.
Náš gurmán 2010 má ako pozerám veľmi dobré skúsenosti s Áziou.Gratulujem a vážim si komentár.Ale skúste si dobre prečítať príspevok od karolky.Tam je cítiť srdce,oči a slinky na brade.Moc ďakujem za komentár.Veď ono v podstate dve rovnaké jedlá,ale v určitej situácii chutia veľmi rozdielne.Keď sa dobre cítim,tak aj mastný chleba osolený je perfektný.Ešte raz Vám ďakujem za príspevky a upozornenia-vážim si to.
No,ale dosť bolo rozjímania a v nedeľu na Vareche.Varím aj s obrázkami pečené mäsko-vlastný vymyslený recept.Budete všetci vítaný.Zatiaľ sa majte dobre a užívajte si pekný víkend.
Ale poďme na komentáre.Jerica,Ty budeš asi moja krvná skupina.Čo nezje mňa,zjem ja.Ja mám asi tiež pancierový žalúdok.Díky.A k milej mariamke/myslel som marianka /.Ono v konečnom dôsledku je všetko obyčajné.A či zavial vetrík na vareche?Neviem,ale nie všetko je o kg,litroch a mierkach.Trošku pozitívneho myslenia do života.Ja viem,pomyslíte si,on je v nemecku,je za vodou.Áno máte pravdu všetci,som za vodou.Ale ja už som 17 rokov vonku,nebolo mi tiež najlepšie a ani najpríjemnejšie./Budem písať úsmevné zážitky zo začiatkov/.Nezabudni.Aby ste si nemysleli,ako medveď lízal med,ja som lízal aj ľad.Ešte raz díky za odozvu.Neveril som,že za pár dní sa roztočí takáto konverzácia.Len som sa utvrdil v jednom.Sme dobrí národ a vo svete sa nestratíme.Majte sa pekne a idem písať tie úsmevné príbehy.V prestávkach vo varení môžete počítať.Ahojte.
pavelnemecko.