Zimná nátierka fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 4. februára 2016

Túto nátierku robím prevažne zime. Vonku mráz človeku zima a tato nátierka dodá energie na zimnú prechádzku. Tiež požívam na to surovú slaninu tenkú. Zobraziť celý popisTúto nátierku robím prevažne zime. Vonku mráz človeku zima a tato nátierka dodá energie na zimnú prechádzku. Tiež požívam na to surovú slaninu tenkú. Viem že nebudú z nej dobré oškvarky tak ide do nátierky. Dnešnej dobe aj prasce majú tuším bulímiu, keď je taká tenká slanina.

20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
250 g
300 g
3 - 4 ks
1 celá hlavička




Postup

  1. 1

    Slaninu som krájal na 2cm kocky. Dal som ju do pekáča zakryl a šup s ňou do rúry na 1 hodinu a 180°C. Zavisí to od typu rúry. Ja to mám odskúšané takto. Poviete si slanina sa stápa v hrnci, alebo kotli. No keď je to mala dávka, tak to robím takto. A druha výhoda, je to skôr a neprihorí. No hlavne nenarobíme smrad od slaniny po celom dome.

    Zimná nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slanina sa stápa tak pokračujem na sporáku. Údenú slaninu pokrájam na 2cm kocky a dám na sporák. Nechám ju škvariť, nech pustí čo najviac mastí.

    Zimná nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom k nej pridám pokrájanú cibuľu na hrubšie pol mesiace. Nechám aj ona nech sa škvarí až do bledo hneda.

    Zimná nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ si pokrájam bôčik na tenké a menšie kúsky asi 1 cm.

    Zimná nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď aj cibuľa je spravená na bledo hnedo, tak pridám krájaný bôčik. Teraz dobré okorením asi 1 KL čerstvo pomleté. a nechám ďalej škvariť pokiaľ nebude bôčik hotový na skus.

    Zimná nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď je už aj ten hotový tak pridám cesnak očistený, rozpučený a posekaný na drobno. Nechám nech sa chvíľu opečie.

    Zimná nátierka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mám to hotové odstavím hrniec preč zo sporáka a nechám chvíľu ochladiť.

    Zimná nátierka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom to zomeliem v mlynčeku na mäso. To som stihol za ten čas, čo sa mi slanina v rúre stápala.

    Zimná nátierka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po 50 minútach som pozrel slaninu začínala hnednúť. Podlial som asi pol deci mliekom, pomiešal a zakryl. Znovu dal do rúry ešte na 10 minút. Ta masť je od mlieka chutnejšia a oškvarky viac červené.

    Zimná nátierka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Potom som pekáč vytiahol nechal trochu ochladnúť. Oškvarky som tiež pomlel a dal späť do mastí. Teraz som tam pridal aj čo som robil v hrnci. Všetko som to premiešal a dal na chvíľu na sporák. Preto aby to prešlo spolu teplom a dobré sa to spojilo.

    Zimná nátierka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Za horúca som to dal do pohárov a hneď zavrel vekom. To sa za horúca samé prilepí a nemusí ani do pary. Vyšli mi dva poháre 340 gramové a jedna miska. Dal som to do chladu stuhnúť.

    Zimná nátierka (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Potom už len poriadny chlieb a natrieť naň na hrúbku prsta. Nejakú zeleninu a môžeme bruško hladiť. Želám aj vám dobrú chuť. S tou cibuľou, cesnakom a údenou slaninou je to na neuverenie chutná nátierka. Naučil som sa ju od babky, ktorá nám ju dávala na domáci chlieb večne hladným lapajom.

    Zimná nátierka (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

izabella929
@patroveckypitrs , tak toto som jak živ nejedla a veru ani neskúšala...hoci som mala vždy domáce suroviny..zdá sa mi to ako trvanlivá pomazánka..musí to byť riadna tuková bomba, ale pre chlopa aj treba...)super..
maska10
Verim ze je to mnamka robili sme pri zabijackach nieco podobne.Domace je hold domace davam5*****
pivonka
Perfektná chlapská nátierka, musí byť veľmi chutná a "psychicky veľmi zdravá", ako raz okomentoval jeden varecháč pečené koleno. Jasné že kk a 5 *.
kukulienka71
tiež sa mi páči, bôčikovo-oškvarkové sú vynikajúce. Mne aj za tepla by chutila. Pekne naskladané uhorky:-)
babkamt
nátierka sa mi pozdáva. Viem si predstaviť, že sa v zime vrátim z dlhej vychádzky, uvarím si teplý čaj. Natriem si na čerstvo upečený chlieb tvoju pomazánku......
kecemis
Dobre si pripravil, priatelu. Niekedy by sa veru zisla, ale vsetko sa da do buducna napravit.
patroveckypitrs
Ďakujem Vám všetkým za pekné komentáre. Verte keď skúsite nebudete chcieť prestať, pokiaľ nebude prázdny pohár.
jack
No a teraz som tak vyhladla ,ze musim ist do chladnicky nieco vykutrat.trebalo mi to?len co tu nahliadnem valia sa na mna same super receptiky.a co mi ine ostava,?len si poutierat slinky.u mna mas ako stale5*.
jack
No a teraz som tak vyhladla ,ze musim ist do chladnicky nieco vykutrat.trebalo mi to?len co tu nahliadnem valia sa na mna same super receptiky.a co mi ine ostava,?len si poutierat slinky.u mna mas ako stale5*.
pilcik
Už mám všetko pripravené zajtra robím. Musí veľmi chutiť. 5*
1x vilie
sracz
Nátierka "superlamberjack (drevorubač)", ku nej 100 g hriatô a kaľam duby o 100 sedem! Čuchám vynikajúcu *****_ovú chuť, @patroveckypitrs kamarát "drvoštep" a pri tých predstavách sa teším na spoločnú robotu!
zolik
vyborna, vydatna natierka. a s tou slaninou mas pravdu!
elba
ahoj,pekne to vyzerá len sa chcem opýtať na soľ tá tam nejde?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia