Foto: janazjarku
Mleté mäso je využívané v európskych kuchyniach v rôznych verziách. Jedného dňa, keď som si pripravovala suroviny na fašírku mi padol zrak na balík Zobraziť celý popisMleté mäso je využívané v európskych kuchyniach v rôznych verziách. Jedného dňa, keď som si pripravovala suroviny na fašírku mi padol zrak na balík kuracích pečienok čakajúcich v chladničke a tak som položila otázku : "Prečo nie?" a nová verzia, ktorú obľubujú všetci členovia rodiny bola na svete :-) Je vynikajúca v teplom no ešte lepšia v studenom stave . Nech sa páči vyskúšať !!
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
V mlieku rozšľaháme 4 vajcia. Vajcia neboli domáce a preto sa zdá, že tam nie sú :-)
-
2
Rožky pokrájame /končeky zjeme/ a vložíme do mlieka, aby sa rozmočili.
-
3
Bravčový bôčik, alebo plece pomelieme, pečienku odblaníme a pokrájame na malé kúsky.
-
4
Pridáme koreniny, cesnak a cibuľu , ktorú som zabudla odfotiť :-) a veľa petržlenovej vňate. Cesnak pretlačíme a cibuľu nastrúhame. Nakoniec vložíme rozmočené rožky.
-
5
Suroviny zmiešame a necháme odležať minimálne 30 minút. Surové mäso ochutnávame ako keď robíme klbásky :-) Ak sa nám niečo nezdá tak dochutíme !
-
6
Zmes dáme do zapekacej misky a navrh uložíme údenú prerastanú slaninu.
-
7
Upečenú fašírku podávame s pečenými zemiakmi. Ako prílohu som robila čerstvý uhorkový šalát : uhorky, cesnak, soľ, korenie, olivový olej, ocot. Tak a hotovo verím, že kto vyskúša nebude ľutovať :-) Dobrú chuť kamaráti moji !! Fašírku v studenom stave doporučujem podávať s vajíčkovým šalátom, ktorý určite tiež raz uverejním, lebo je iný :-)
Diskusia k receptu