Fašírka s kuracími pečienkami fotorecept

janazjarku - fotkajanazjarku, 20. októbra 2010

Mleté mäso je využívané v európskych kuchyniach v rôznych verziách. Jedného dňa, keď som si pripravovala suroviny na fašírku mi padol zrak na balík Zobraziť celý popisMleté mäso je využívané v európskych kuchyniach v rôznych verziách. Jedného dňa, keď som si pripravovala suroviny na fašírku mi padol zrak na balík kuracích pečienok čakajúcich v chladničke a tak som položila otázku : "Prečo nie?" a nová verzia, ktorú obľubujú všetci členovia rodiny bola na svete :-) Je vynikajúca v teplom no ešte lepšia v studenom stave . Nech sa páči vyskúšať !!

10
porcií
30 minút
príprava
80 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
400 g
0,5 l
4 ks
 prerastená
8 ks
  cerstva




Postup

  1. 1

    V mlieku rozšľaháme 4 vajcia. Vajcia neboli domáce a preto sa zdá, že tam nie sú :-)

    Fašírka s kuracími pečienkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rožky pokrájame /končeky zjeme/ a vložíme do mlieka, aby sa rozmočili.

    Fašírka s kuracími pečienkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bravčový bôčik, alebo plece pomelieme, pečienku odblaníme a pokrájame na malé kúsky.

    Fašírka s kuracími pečienkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme koreniny, cesnak a cibuľu , ktorú som zabudla odfotiť :-) a veľa petržlenovej vňate. Cesnak pretlačíme a cibuľu nastrúhame. Nakoniec vložíme rozmočené rožky.

    Fašírka s kuracími pečienkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Suroviny zmiešame a necháme odležať minimálne 30 minút. Surové mäso ochutnávame ako keď robíme klbásky :-) Ak sa nám niečo nezdá tak dochutíme !

    Fašírka s kuracími pečienkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmes dáme do zapekacej misky a navrh uložíme údenú prerastanú slaninu.

    Fašírka s kuracími pečienkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečenú fašírku podávame s pečenými zemiakmi. Ako prílohu som robila čerstvý uhorkový šalát : uhorky, cesnak, soľ, korenie, olivový olej, ocot. Tak a hotovo verím, že kto vyskúša nebude ľutovať :-) Dobrú chuť kamaráti moji !! Fašírku v studenom stave doporučujem podávať s vajíčkovým šalátom, ktorý určite tiež raz uverejním, lebo je iný :-)

Diskusia k receptu

frezia68
Prečo nie?Raz za čas aj so slaninkou a tie pečené zemiačky.....a uhorkový šalát......dobre si vymyslela :-)))
zitar
Veľmi rada robím fašírku vkuse / hoci rodina má radšej tie malé placičky/, toto je fajn obmena.
zitar
jój, zabudla som a ten vajíčkový šalát treba zverejniť, nech si aj my ostatí pochutíme
janazjarku
@zitar určite zverejním, keď ho budem najbližšie robiť, aby som mohla odfotiť, aby sa aj oko potešilo :-) Recept na ten šalát mi prezradila jedna staručká babka už nebohá . Mali sme niekedy taký zvyk, že na Vianoce sme tri sestry k rodičom vždy doniesli nejaký šalát samozrejme každá zo svojej kuchyne a v tých časoch vždy zmizol zo stola prvý :-) Takže to bolo jasné hodnotenie .-D
dorisa
Táto fašírka z kuracích pečení ma zaujala, vyskúšam, až teraz som si všimla, že je tam aj maso, no dobre,aj tak vyskúšam. Recept ukladám.
altyn
Aj toto sa mi páči, pečienku veľmo ľúbim, len kedy to všetko variť, veď budem musieť volať aj susedov... :-))))))))))))
jody
Anoooooooooooooooooo! :-)
ocenko
zase jeden vynikajuci recept urcite vyskusam uz sa tesim
edimilka
vyzerá to parádne musím skusit máme radi pečienku na všieliaky spôsob díky eda
tasnim
vyzera to super... tu zapekacu misu ste potreli maslom najprv alebo netreba? vyklopi sa bez problemov? slaninu nemozeme tak dufam, ze nebude tam chybat...:)
janazjarku
@tasnim slaninka tam určite nebude chýbať :-) misu nie je treba potierať, lebo v mletom mäse sa vždy nájde nejaký tuk iba ak by si mlela úplne čisté mäso (stehno) tak potom by som trošku olejovala, ale to som neskúšala priznám sa bez mučenia :-)
kikili
Podobné som dávala plnku do kurčaťa alebo pod kožu, keď boli stehienka--llen bez oregana, rasce , cesnaku a rohlík alebo strúhanka.(soľ, čierne kor., červ.paprika, majoránka, cibuľa)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia