Krkovička marinovaná v aceto balsamico, oleji, tymiane a rozmaríne fotorecept
Foto: pusta
Na No.Salty ma zaujal krásny a jednoduchý recept práve pre skvelú marinádu. Pôvodný recept je pečený v peci, spravila som v trúbe a výsledok Zobraziť celý popisNa No.Salty ma zaujal krásny a jednoduchý recept práve pre skvelú marinádu. Pôvodný recept je pečený v peci, spravila som v trúbe a výsledok bol aj tak fantastický. Kto má pec, nech skúsi v peci a kto nemá, určite stojí za to upiecť takto marinovanú krkovičku v trúbe, je naozaj vynikajúca. Vrelo odporúčam vyskúšať.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Krkovičku som pokrájala na rezne o hrúbke asi 2 cm, po obvode narezala nožom, aby sa pri pečení neskrútila, naklepala som ju len jemne - nesmie byť na tenko, aby pečením nezostala vysušená. Riadne som ju osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
2
Do hlbšieho taniera som natrhala lístky čerstvého tymiánu a...
-
3
...čerstvého rozmarínu. Rozmarín som nekrájala na jemno, lístky som nechala celé.
-
4
Pripravila som si aceto balsamico.
-
5
Priliala som ho k bylinkám,...
-
6
...pridala som olej a premiešala, marináda bola hotová.
-
7
Vložila som jeden rezeň pripravenej krkovičky a riadne som ho v marináde vykúpala, aj vmasírovala do rezňa poctivo rukami.
-
8
To isté som spravila s druhým rezňom a...
-
9
...tiež som ho poriadne vykúpala v marináde, potom som ich prikryla fresh fóliou a odložila na 12 hodín na noc do chladničky odpočívať, aby sa dobre prepojili všetky chute a krkovička pekne skrehla. Ak nemáte toľko času, marinujte aspoň 2 hodiny.
-
10
V deň D asi 1 hodinu pred pečením som krkovičku vybrala z chladničky, nechala stáť pri izbovej teplote, potom som ju dala do pekáčika aj s marinádou a podliala trochou vody. Prikryla som alobalom.
-
11
Vložila som krkovičku do trúby vyhriatej na 200 stupňov C a piekla 45 minút zakryté, odstránila som alobal a odokryté som piekla ešte 15 minút za prelievania výpekom. Na obrázku dobre vidno, ako sa spiekla, ale nie je vysušená, preto je dôležité, pokrájať krkovičku na asi 2 cm rezne.
-
12
Podávala som s jemným hlávkovým šalátom pokvapkaným citrónovou šťavou a s krajcom čerstvého práve upečeného domáceho chleba. Ak chcete, môžete s krkovičkou upiecť rovno aj zemiaky a na pečenie pridať 1 - 2 PL domácej bravčovej masti. Kto má rád výraznejší šalát, môže dať kapustový alebo podávať s domácou čalamádou.
-
13
Krkovička má veľmi príjemnú sladko-kyslú chuť aceto balsamico a použitých byliniek i korenia.
-
14
Krkovička v tejto úprave je vynikajúca a šťavnatá, je do čoho zahryznúť :-))))) má úžasnú neopakovateľnú chuť. Čas som upravila pre potrebu trúby, ak ju budete piecť v peci, potom treba piecť v celku prikrytú asi 1 hodinu a neprikryté ešte 1/2 hodiny. Kto m á rád pečenú krkovičku, iste neoľutuje, marináda i príprava sú veľmi jednoduché, nenáročné so skvelým výsledkom
foto pred hodinou .
@jerica to mas z Cernobylu alebo z Fukusimi? :-)
mala som tiež od mojej sesternice zo záhrady. dakujem za úžasné foto :D
aj za pochvalu krkovičky, bola by akurát k nej.
aspoň môžeš potvrdiť, že je úžasná takto marinovaná krkovička.
a vieš si ju predstaviť potom nie grilovanú, ale priamo v peci pečenú v celku a so zemiakmi? :P :D
až sa mi slinky zbehli :D
lh6.googleusercontent.com/-tfmdcOSKK8lOJ90LDbs-MPE0ZB-HTljig_GuRq...
lh3.googleusercontent.com/rAbJLBqZERn4VDzexGziMW2E6JApvOTY_08kbUN...
dole klobúk a palec hore.
blahoželám.
dakujem za pochvalu.
ešte tak mať možnosť upiecť v peci, ako to je v pôvodnom recepte,
viem si tú lahôdku živo predstaviť:P + chlieb v peci pečený :P :P :P
potom daj vedieť, ako chutilo. :-)))))
dakujem, že spravíš, za pekné hodnotenie.
ako aj za 5*.
ja-sama sebou považovaná za členku "komunity"-som s foto tvojich rajčín spokojná..len-nie som spokojná s tým-že ich nemám doma..hlavne odrodu na prvej fotke..tie mám veľmi rada-ale nedokážeme ich tu u nás vypestovať-nedaria sa..sú ako masielko...:-)
nech ti chutí.
dakujem.
k tvojim úžasným komentíkom chodím, priateľ môj, pookriať, relaxovať, tu sa úprimne usmejem a naberiem ďalších síl a psychickej pohody.
dakujem za tvoje úprimné a milé slová, ako aj za krásne hodnotenie.
dakujem za pochvalu.
dakujem.
dakujem.
@jerica pridala fotky svojich paradajok s tým najlepším , čistým a úprimným úmyslom. neželám si, aby ich odstránila. sú dôkazom i chválou jej mravenčej a usilovnej práce, pred ktorou sa osobne skláňam a obdivujem ju.
@jerica je jedna veľmi milá, slušná, úprimná, otvorená, priamočiara a nesmierne pracovitá, statočná a láskavá žena, plná pochopenia a lásky, dobroty.
mne osobne veľmi a nezištne pomohla, poradila, mnohému ma naučila.
mne fotky nevadia, naopak som veľmi rada, že ich pridala práve k tejto krkovičke.
@jerica , dakujem ti za to všetko z celého srdca.
bude to pre mňa veľká pocta, ak pridáš aj dalšie fotky plodov tvojej práce i cenné rady :-))))
poteší ma ak vyskúšaš.
dakujem ti za krásnu pochvalu.
vypečená, zároveň šťavnatá a tá úžasná chuť.
dakujem za výstižnú pochvalu krkovičky :-)
ja pivko nie, ale dámsi Chardonay. ok?
a už sa tešíme :-))))
čiže dnes bude u teba doma lahodná marinovaná krkovička :P
ja som to ešte negrilovala, potom poprosím, keby si dala vedieť, ako chutí grilovaná krkovička :-)
dakujem ti.
dakujem.
svoj sľub si dodržala :-)))
príjemne si ma prekvapila, na grile by ma to nenapadlo a ajhľa :-)
na grile to musela byť neskutočná lahôdka :P je tio vynikajúca marináda, nedá sa jej prejesť.
teší ma, že vám chutilo.
dakujem za vyskúšanie, skvelú správu