Spišské pirohy - s bryndzovou plnkou

redakcia - fotkaredakcia, 4. júla 2009
Spišské pirohy - s bryndzovou plnkou

Suroviny

600-700 g
15 g
1 ks
250 g
200 g
125 g
10 g
250 g
250 g




Postup

  1. 1

    V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme. Do zemiakov pridáme časť soli, vajec, múku a vypracujeme tuhšie cesto.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na bochníky. Bochník vyvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrajujeme rovnaké kolieska, na ne uložíme bryndzovú plnku (bryndza, uvarené v šupke, prelisované zemiaky, soľ, pažítka), cesto preložíme a poriadne po okrajoch popritláčame, aby sa pirohy neotvorili.

  3. 3

    Pirohy vložíme do mierne osolenej vriacej vody, po zovretí zľahka premiešame, aby sa nepripálili. Uvarené pirohy vyberieme, posypeme opraženou slaninkou, pažítkou a kyslou smotanou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia