Bravčové s horčicou fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 21. mája 2011

Nedavno sme zabijali, bravcoveho mam plnu mraznicku. Dneska som skusila nieco ine aby neboli stale len rezne alebo pecene.

4-5
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (bez kosti)
4 PL
250 ml
200 ml
1 PL
1 PL jemná
  domáce




Postup

  1. 1

    Maso som nakrajala na platky, naklepala, osolila a okorenila.

  2. 2

    Na horucom oleji som maso oprazila z obidvoch stran. Oprazene maso som si ulozila do misky a prikryla som ho.

    Bravčové s horčicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zvysny olej z panvice kde som opekala maso som opatrne vyliala tak, aby mi tam zostala stava z opeceneho masa. Vypek z masa som zaliala vinom. Vino som nechala chvilu povarit. Do vina som potom pridala horcice a spolu som ich premiesala.

    Bravčové s horčicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do omacky som potom este pridala smotanu.

    Bravčové s horčicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vsetko som premiesala a nechala este spolu prevriet. Omacku som dochutila solou a korenim.

    Bravčové s horčicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opecene maso som vlozila naspat do omacky. Platky masa som v omacke pootacala a nechala som ich chvilu prikryte na miernom ohni aby chut omacky presla masom.

    Bravčové s horčicou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rezance som si urobila sama. Na 500g muky som dala 4 vajicka a pridala som tolko stavy zo zavaranej cvikle, aby sa mi dalo dobre vymiesit cesto. Chcela som, aby rezance mali cervenkastu farbu. Moc sa mi to nepodarilo. Ked boli surove boli tmavsie, ale ked som ich uvarila, voda bola zafarbena a rezance zostali ruzove. Na buduce skusim dat radsej lyzicu paradajkoveho pretlaku.

Diskusia k receptu

babidka
paci sa mi to a kedze mam uz na zajtra navarene , tak to urobim na buduci tyzden :-) Mne sa stalo s rezancami cosi podobne , ale ja som davala domaci paradajkovy pretlak ...takze nabuduce skusim pretlak kupeny . Tiez ma napadlo skusit to aj s cviklovou stavou , ale trosku som sa bala , ci to nebude vyzerat velmi "cviklovo":-) ako vidim , tvoje rezance boli skor "barbinovske" ako cviklove :-) no ale co , snad len boli dobre, nie ?
palokuchki
@babidka , dobre si pomenovala tie rezance, zasmiala som sa. Synovia mi tiez povedali, ze ved to su ruzove rezance , vraj pre dievcata. Rezance chutili dobre, nebolo vobec citit tu cviklovu stavu. Dakujem ti aj @danculke.
ancicka
tak už som si našla vo svojej kk .Potrebujem jednoducho a rýchlo,ale nemám také horčice.Dám kremžsku,dúfam že bude vhodná.
ancicka
Chutilo,hlavne manželovi.Už je v kolonke odskušané.Vdaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia