Foto: palokuchki
Nedavno sme zabijali, bravcoveho mam plnu mraznicku. Dneska som skusila nieco ine aby neboli stale len rezne alebo pecene.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maso som nakrajala na platky, naklepala, osolila a okorenila.
- 2
Na horucom oleji som maso oprazila z obidvoch stran. Oprazene maso som si ulozila do misky a prikryla som ho.
- 3
Zvysny olej z panvice kde som opekala maso som opatrne vyliala tak, aby mi tam zostala stava z opeceneho masa. Vypek z masa som zaliala vinom. Vino som nechala chvilu povarit. Do vina som potom pridala horcice a spolu som ich premiesala.
- 4
Do omacky som potom este pridala smotanu.
- 5
Vsetko som premiesala a nechala este spolu prevriet. Omacku som dochutila solou a korenim.
- 6
Opecene maso som vlozila naspat do omacky. Platky masa som v omacke pootacala a nechala som ich chvilu prikryte na miernom ohni aby chut omacky presla masom.
- 7
Rezance som si urobila sama. Na 500g muky som dala 4 vajicka a pridala som tolko stavy zo zavaranej cvikle, aby sa mi dalo dobre vymiesit cesto. Chcela som, aby rezance mali cervenkastu farbu. Moc sa mi to nepodarilo. Ked boli surove boli tmavsie, ale ked som ich uvarila, voda bola zafarbena a rezance zostali ruzove. Na buduce skusim dat radsej lyzicu paradajkoveho pretlaku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu