
Zajačie stehná so sušenými slivkami
Opäť sme mali k dispozícii zajačie mäsko a keďže ja nerada robím dookola tie isté recepty, rozmýšľala som na aký spôsob stehná pripravím....

Bravčová panenka s mrkvou a šampiňónmi
Bravčovú panenku umyjeme, prípadne orežeme nejaké časti. Panenku osolíme a obalíme v bylinkovom korení (ja...

Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom
Z múky, vajec, žĺtka a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať asi hodinu v chladničke....

Bravčová krkovička špikovaná pomarančovou kôrou a sušenými slivkami
Tuk na povrchu mäsa narežeme do mriežky na malé kocky až po samotné mäso. Slivky a...

Arašidové karí s kaprom
Afrikou inšpirované curry o pár základných a ihravých prísadách okolo kapra.

Omáčka s morskými plodmi na špagety
Pretlačený cesnak chvíľu orestujeme na olivovom oleji. Pridáme morské plody a pár minút restujeme spolu...

Pomaly pečená kačka na jablkách
Na tie najúžasnejšie zážitky sa oplatí počkať. Dokazuje to aj táto pomaly pečená kačka na jablkách, ktorá je šťavnatá, mäkká, neodolateľná....

Americká a kanadská slanina
Údenie je jedným z najstarších a najvychutnávanejších spôsobov prípravy jedla, ktorý dodáva unikátne arómy a chuť, a to najmä v prípade slaniny....

Parmezánové risotto so sušenými paradajkami, steakom z tuniaka a špargľou na masle
Navarte si vynikajúce jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Sauvignon, neskorý zber 2023....

Kurací šalát so sezamom a s arašidmi
Mäso uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť. Následne ho nakrájame úplne nadrobno (čím menšie, ...

Kurací rezeň Hawaii s liptovským oštiepkom
Môj variant na obľúbenú kuracinu s oštiepkom z krásneho Liptova....

Perlička s hubovou plnkou
Vyskúšali sme, že lesné huby do chutnej perličky sú skvelou voľbou. Takto upečená plnka má...

Pečeň pre záhradkára i zajačiara
Je to už dávno, keď som sa na našej záhradke na Furči v mojich rodných Košiciach venoval aj chovu zajacov. Často ich bolo aj okolo stovky a tak som ich pečeň pripravoval v rôznych kombináciách....

Rolky z rybacích filiet
Zmena neuškodí. Rybičky v tvare roládok určite nielen zaujmú, ale aj zachutia. Rýchla príprava...

Rybacie filety s omáčkou z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak v období jeho rastu sa dá využiť aj na omáčku.

Králik vo vínovej omáčke
Králičie mäso v kombinácii s výborným slovenským bielym vínom je aromatické a je to skutočná lahôdka pre...

Rump steak ako ho mám rád ja
Rump steak si necháme zohriať na izbovú teplotu. Okorením ho a polejem troškou oleja. Necháme...

Ryža Alicantino
Ryža Alicantino je klasikou stredomorskej kuchyne, ktorá kombinuje čerstvé suroviny a morské plody pre jedlo plné chuti a tradície....

Mätovo-hráškove pyré à la Východ
Mätu, kapary, mandle, cesnak, strúhaný parmezán a olej zmixujeme do pesta.

Steak so špenátovým šalátom
Šalát zo špenátových listov, jablka, šalotky a zálievkou z citróna, sójovej omáčky, cukru...