
Makrela a lilkové pyré
Lilky podélně rozřízneme a osolíme. Obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla...

Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami
K stolu, aj do prírody! Pre gazdiniaka, no týmto variantom „obloženého chlebíka“ sa zavďačíte...

Hovädzie špízy so zelenou salsou
Hovädzie steaky nakrájame na približne rovnaké kocky. Cherry paradajky prerežeme na polovicu a cibuľu na štvrtinky....

Pitta z kyslej kapusty
pitta je grécke jedlo, môže byť z rýb, brokolice, mletého mäsa a pod. Skúsila...

Ryžový šalát s vajíčkom
Ryžový šalát je ideálnou voľbou, ako si vychutnať čerstvé a ľahké jedlo....

Makrelové špízy
Makrela zrolovaná do plátku cukety bude nie len chutiť výborne, ale aj určite prekvapíte vašich hostí,...

Zajačia paštéta v domácom lístkovom ceste
Paštéta pečená v krehkom ceste ako výborný koláč je výsadou francúzskej kuchyne. Ponúkame vám vynikajúcu verziu...

Vajcia plnené rybacou penou
Vajcia uvarené natvrdo olúpeme, rozkrojíme na polovice a vyberieme žĺtky. V miske dôkladne zmiešame maslo, ...

Zapekaný morský vlk s ryžou a paradajkami
Doprajte si jedlo plné aromatických byliniek, šťavnatého morského vlka a krémovej syrovej omáčky s ryžou SOS...

Bažantie prsia s hráškovým pyré
Na tomto predjedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v novom slovenskom filme...

Kuracie prsia v bryndzovo-kôprovej perine s hráškovým pyré
Kuracie prsia rozrežeme na rezne, osolíme, okoreníme z obidvoch strán. Na panvicu dáme olej...

Ryžový šalát so syrom manchego a s ančovičkami
Šalát s intenzívnou chuťou atraktívny na prvý pohľad....

Nigérijská hovädzia suya
Tradičný nigérijský recept na hovädziu suyu – lahodné, pikantné kúsky hovädzieho mäsa grilované na ihliciach, ochutené zmesou afrických korenín....

Pošírovaný amur s pečeným pórom na víne a tymiane
V tomto recepte je použitý filet z amura, rovnako sa však dá pripraviť akákoľvek ryba...

Bravčové v zelenom šate
Listky medvedieho cesnaku poukladame na pracovnu dosku nan rozvozime platky slaniny . Na slaninu medvedi...

Sumček africký vo vínovej omáčke
Rybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené....

Oblečený sleď
селедка под шубой, v preklade sleď pod kožuchom, je ukrajinsko-ruský vrstvený šalát. Pripravuje sa na...

Zemiaky na panvici so slezom kučeravým
Slez kučeravý je zabudnutá liečivá zelenina, listy obsahujú slizové látky, silice, triesloviny. Využitie -...

Dusené filé na karí a zázvore
Rybacie filé sa dá pripraviť aj inak ako len smažené. Čo tak pridať zázvor? Filé dostane...

Smažený haring
Z haringov odrežeme hlavy, vyberieme kosti, kožu a mäso naplníme pokrájanou slaninou a kyslou uhorkou. Zvinieme...

Smotanové tortičky s údeným pstruhom
Smotanu zohrejeme na 60 °C, pridáme soľ, korenie a želatínu. Do formičiek vložíme kúsky údeného pstruha...

Pomaly pečená kačka na jablkách
Na tie najúžasnejšie zážitky sa oplatí počkať. Dokazuje to aj táto pomaly pečená kačka na jablkách, ktorá je šťavnatá, mäkká, neodolateľná....

Omáčka s morskými plodmi na špagety
Pretlačený cesnak chvíľu orestujeme na olivovom oleji. Pridáme morské plody a pár minút restujeme spolu...

Kofty z teľacieho mäsa
K mletému mäsu pridáme soľ, čierne korenie, sladkú mletú papriku, kremžskú horčicu a nasekanú...