Treska vo vínovom vývare fotorecept
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 12. júna 2015
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 12. júna 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g filety |
|
200 ml |
|
5 zrniek |
|
|
|
100 g |
|
200 g |
|
4 ks mladé |
|
4 ks |
|
400 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
300 ml |
|
10 g |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Zeleninu očistíme, naporciujeme a spolu s koreninami uvaríme vo vode. Potom ju vyberieme a odložíme. Do vývaru zo zeleniny prilejeme víno a krátko povaríme. Napokon doň vložíme tresku a dovaríme.- 2
Vajíčka uvaríme do polomäkka. Zeleninu rozdelíme do tanierov, navrch položíme kúsky tresky a posypeme rozmrveným či pokrájaným vajíčkom.- 3
Posypeme strúhaným chrenom, polejeme maslom a vývarom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
lenze ako,lebo je lahko tu rybu znicit.
takze pod bodom varu pomaly tiahnut filet 5 az 10 minut podla velkosti-nesmie voda vriet.