Treska vo vínovom vývare fotorecept

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 12. júna 2015
Treska vo vínovom vývare (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g filety
200 ml
5 zrniek
100 g
200 g
4 ks mladé
4 ks
400 g
100 g
50 g
2 ks
300 ml
10 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Zeleninu očistíme, naporciujeme a spolu s koreninami uvaríme vo vode. Potom ju vyberieme a odložíme. Do vývaru zo zeleniny prilejeme víno a krátko povaríme. Napokon doň vložíme tresku a dovaríme.

  2. 2


    Vajíčka uvaríme do polomäkka. Zeleninu rozdelíme do tanierov, navrch položíme kúsky tresky a posypeme rozmrveným či pokrájaným vajíčkom.

  3. 3


    Posypeme strúhaným chrenom, polejeme maslom a vývarom.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby morské, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Lacné jedlá, Varené, Ryby (2)

Diskusia k receptu

radox1
hm, Do vývaru zo zeleniny prilejeme víno a krátko povaríme. Napokon doň vložíme tresku a dovaríme.
lenze ako,lebo je lahko tu rybu znicit.
takze pod bodom varu pomaly tiahnut filet 5 az 10 minut podla velkosti-nesmie voda vriet.
1x radox1
marta23
čo to je tiahnuť???? To nie je spisovný a ani zrozumiteľný výraz, slovo
evanaaa
....nechať zatiahnuť, asi.....mierne povariť ale nevariť :)
viera1
@marta23 "tiahnuť" je výraz z gastronómie a znamená pomalé varenie,teplota zdroja je len na jemné prebublávanie.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha