Treska vo vínovom vývare fotorecept
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 12. júna 2015
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 12. júna 2015

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g filety |
|
| 200 ml |
|
| 5 zrniek |
|
|
|
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 4 ks mladé |
|
| 4 ks |
|
| 400 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 2 ks |
|
| 300 ml |
|
| 10 g |
|
| 200 ml |
|
Postup
-
1

Zeleninu očistíme, naporciujeme a spolu s koreninami uvaríme vo vode. Potom ju vyberieme a odložíme. Do vývaru zo zeleniny prilejeme víno a krátko povaríme. Napokon doň vložíme tresku a dovaríme.- 2

Vajíčka uvaríme do polomäkka. Zeleninu rozdelíme do tanierov, navrch položíme kúsky tresky a posypeme rozmrveným či pokrájaným vajíčkom.- 3

Posypeme strúhaným chrenom, polejeme maslom a vývarom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








lenze ako,lebo je lahko tu rybu znicit.
takze pod bodom varu pomaly tiahnut filet 5 az 10 minut podla velkosti-nesmie voda vriet.