Plnené prsia s lieskovcovou omáčkou
Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 16. apríla 2015
nezávislý šéfkuchár, 16. apríla 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plnka: Na oleji urestujeme dozlatista najemno nakrájanú cibuľu. Vymiešame s pečivom nakrájaným na kocky, najemno nakrájanou hladkolistou petržlenovou vňaťou, prilejeme mlieko, všetko spolu premiešame a necháme 10 minút postáť.
- 2
Mäso: Morčacie mäso nakrájame na plátky, naložíme naň plnku, preložíme a poukladáme vedľa seba na plech, poukladáme plátky masla, podlejeme trochou vody, osolíme, okoreníme a upečieme v rúre dozlatista.
- 3
Omáčka: Lieskovce rozdrvíme nahrubo, na panvici urestujeme nasucho, podlejeme výpekom z mäsa a pridáme šľahačkovú smotanu. Krátko prevaríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu