Plnené prsia s lieskovcovou omáčkou

Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 16. apríla 2015
Plnené prsia s lieskovcovou omáčkou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

480 g
4 ks
4 plátky
200 ml
100 g
250 ml
3 PL
150 g




Postup

  1. 1

    Plnka: Na oleji urestujeme dozlatista najemno nakrájanú cibuľu. Vymiešame s pečivom nakrájaným na kocky, najemno nakrájanou hladkolistou petržlenovou vňaťou, prilejeme mlieko, všetko spolu premiešame a necháme 10 minút postáť.

  2. 2

    Mäso: Morčacie mäso nakrájame na plátky, naložíme naň plnku, preložíme a poukladáme vedľa seba na plech, poukladáme plátky masla, podlejeme trochou vody, osolíme, okoreníme a upečieme v rúre dozlatista.

  3. 3

    Omáčka: Lieskovce rozdrvíme nahrubo, na panvici urestujeme nasucho, podlejeme výpekom z mäsa a pridáme šľahačkovú smotanu. Krátko prevaríme.

Diskusia k receptu

chutimi
To musi byt vyborne. Ja by som do tej plnky este pridal napriklad huby a oprazenu slaninku.
jozka2
chutimi,hubami a slaninou zvratis chut orechov.Nestretla som recept s lieskovcami,ale robim kurca s vlasskymi orechami na sposob sacivy/Gruzinske novorocne jedlo velmi oblubene/.5




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia