Slaný koláč s chuťou stredoveku.
Postup
-
1
Na olivovom oleji si opražíme najemno nasekanú cibuľu a údené bravčové / možno nahradiť slaninou / a pridáme na malé kúsky nakrájané hovädzie mäso. Kto chce, môže použiť mleté, no príde o žuvkanie tých kúskov. Podlejeme vývarom, osolíme a dusíme do zmäknutia, ku koncu podlievame pivom. Toho piva môžeme dať aj viac, ale dbajme, aby sa trochu šťavy aj odparilo, inak bude koláč privlhký.
- 2
Mrkvu a petržlen nakrájame na kolieska. Okrúhlu vymastenú koláčovú formu vystelieme polovicou lístkového cesta. Vlejeme dovnútra mäso s ktorým sme predtým zmiešali zeleninu, pretlak a všetko korenie a prikryjeme druhou vrstvou cesta. Ozdobne pripevníme okraje a pár krát poprepichujeme vrch. Na vrch cesta podávame pár kúskov masla.
- 3
Pečieme vo vyhriatej, stredne teplej rúre asi 45 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu