Tortelliny s kačacou plnkou

Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 5. októbra 2014
Tortelliny s kačacou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
6 ks
4 listy
200 g
4 strúčiky
1/2 ks
350 g
300 ml
1/2 l
2 ks
4 ks
1 ks
1 pl




Postup

  1. 1

    Z múky, vajec, soli a rozmixovaného špenátu vypracujeme cesto a necháme ho odležať v chlade asi hodinu. Pečeň rozmixujeme so soľou, s korením, cibuľou a cesnakom dohladka a vytvoríme paštétu.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme natenko, vykrojíme štvorce, naplníme ich paštétou, kraje potrieme žĺtkom a zatočíme tortelliny. Cestoviny vhodíme do vriacej vody a povaríme asi 5 minút po tom, čo vyplávajú.

  3. 3

    Syrový krém pripravíme z mlieka a zo smotany, ktoré necháme prevrieť, pridáme cesnak a nastrúhaný syr, posolíme a poriadne miešame, až kým nevznikne krém.

  4. 4

    Čili papričky nasekáme, zamiešame s kvapkou olivového oleja a pokvapkáme tortelliny. Ozdobíme cherry paradajkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia