Tortelliny s kačacou plnkou
Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 5. októbra 2014
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 5. októbra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, vajec, soli a rozmixovaného špenátu vypracujeme cesto a necháme ho odležať v chlade asi hodinu. Pečeň rozmixujeme so soľou, s korením, cibuľou a cesnakom dohladka a vytvoríme paštétu.
- 2
Cesto rozvaľkáme natenko, vykrojíme štvorce, naplníme ich paštétou, kraje potrieme žĺtkom a zatočíme tortelliny. Cestoviny vhodíme do vriacej vody a povaríme asi 5 minút po tom, čo vyplávajú.
- 3
Syrový krém pripravíme z mlieka a zo smotany, ktoré necháme prevrieť, pridáme cesnak a nastrúhaný syr, posolíme a poriadne miešame, až kým nevznikne krém.
- 4
Čili papričky nasekáme, zamiešame s kvapkou olivového oleja a pokvapkáme tortelliny. Ozdobíme cherry paradajkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu