Grilované kalmáre so špenátom
Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 28. júna 2021
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 28. júna 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
porcií
Suroviny
1 kg čerstvé |
|
200 g listový |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
|
Gremolata: | |
4 PL plocholistá (nasekaná) |
|
1/2 PL nastrúhaná |
|
1/2 PL |
|
1 strúčik (rozotretý) |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Gremolata: Všetky suroviny zmiešame a uložíme v chladničke.
- 2
Kalmáre dôkladne očistíme. Najskôr odtrhneme chápadlá aj s hlavou a z vnútra „tuby“ vtiahneme všetko tak, aby zostala čistá. (Keď sa neviete do tuby dostať, tak ju pokojne rozkrojte.) Stiahneme tenkú fialovú blanku a dôkladne prepláchneme studenou vodou. Od chápadiel odkrojíme hlavu a tiež ju opláchneme.
- 3
Rozpálime 2 panvice – na jednej panvici prudko asi 2–3 minúty na oleji opečieme kalmáre, osolíme, okoreníme. Na druhej, ideálne v rovnakom čase, na oleji opečieme najemno nakrájaný cesnak, nakrájanú cuketu a nakoniec pridáme špenát. Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme.
- 4
Zeleninu dáme na tanier a pridáme kalmáre. Dôkladne potrieme gremolatou a ihneď podávame.
Tiež grilované kalmáre:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu