
Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou,...

Plnený morčací rezeň s cuketami
Polovicu každého rezňa obložíme šunkou. Rajčiny nakrájame na plátky, rozdelíme ich na šunku a zakryjeme...

Sumček na Valentína
Sumček Handlovský je ryba chovaná v rybej farme na bani Handlová. V súčasnej dobe sa začína...

Poulet au vin (kurča na víne)
Tento recept má s Francúzskom spoločné oveľa viac ako francúzske zemiaky či francúzska polievka ;) Recept je...

Kuracie prsia v pikantnom sirupe
Sladučko-pikantné jedlo... kto má rád kuracinku aj tak trošku na sladko, určite si príde na...

Zemiakové knedličky plnené mäsovou plnkou
Mala som chuť konečne na niečo sýte, a nesťažoval sa ani zvyšok rodinky ;) Mňáááám

Líčka s chrenovým žemľovým nákypom
Čaro domova a tradícií. Tak vyzerá najkrajšia podoba Vianoc. Spravidla nechýba kapustnica a kapor so šalátom, ale ani ďalšie jedlá,...

Bandůry plněné zelím a uzeným masem
Nejdříve si na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme vymačkané a nakrájené zelí, osolíme a...

Fazuľové placky s údeným jazykom
Fazuľová smotanová omáčka a polievka s údeným vládne v našich kuchyniach! Dosť bolo! Zvrhnime tieto ošúchané jedlá...

Bravčový jazyk na mrkve
Jazyky vopred dáme variť do slanej vody a potom im stiahneme kožu z povrchu jazyka, , ,...

Huspeninka z líčok v cibuľovej marmeláde
Do hrnca dáme líčka, očistené nožičky, soľ, celé korenie, bobkový list, zalejeme...

Dusené čertovské pečienky
Pečienky lúbim robiť lebo je to chutné, lacné a rýchlo pripravené jedlo. Robila som ich spôsobom...

Slávky na cesnaku a víne
Prenesú ťa na tvoj prvý zájazd k moru! Kde to bolo a prečo práve Chorvátsko?

Gazdova jednoduchosť
Panenku rozrežeme na veľký plát. Okoreníme podľa chuti. Na mäso naložíme cesnak nakrájaný na tenké plátky spolu...

Strážnický divoký hovädzí šíp
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a striedavo s kolieskami klobásy napichujeme na ihlice.

Babičkin jesenný tanier
Na oleji opražíme klobásu, pridáme posekané paradajky a podusíme.

Kuracie v jablkovom pyré
Ľahké letné jedlo - kombinácia chutnej kuraciny a jemného jablkovo-jogurtového pyré, obed vhodný pre všetky generácie...

Vrstvené pečené mäso
Tento recept sme domýšlali a vylepšovali s maminou asi už 100-krát. Nie každému chutia naše kombinácie,...

Kolieska z mletého mäsa
Ani v rýchlosti neviem, aký názov receptu dať, prekvapilo ma že ma niekto predbehol a dal ,...

Kuracie kyjačiky na smotane s jalapeño a hubami
Variant klasiky slovenskej kuchyne som tentoraz obohatil „pikantériou” z jalopeño a salsy, ktorú podľa potreby hravo...

Plnená morčacina
Umyté morčacie rezne osolíme a naklepeme. Cibuľu nakrájame na kocky. Kuskus uvaríme podľa návodu a...

Tagliatelle s kuracím mäsom a špargľou
Top cestoviny s mäsom a šparglou ... Rychle a chutne

Fazuľová polievka s paradajkami
Fazuľu umyjeme, cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nakrájame. Umyjeme jahňacie koleno, osušíme a...

Marinované mäsko
Jemne a lahodne rezne z kuracieho maska robim to už snád 20 rokov a stále to chuti...

Plnená haruľa - baba
zemiaky a cibulu nastruhame na jemno, pridáme múku, vajíčko (nemusí byť), majorán, soľ,...