Králičie stehno na pive

František Mátéffy
executive chef Hotel & Spa Resort Kaskady na Sliači-Sielnici, 5. júla 2015
Králičie stehno na pive
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15-20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 ks
 väčšia
 väčší
100 ml
0,5 l
100 ml
0,5 kg
5–7 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Králičie stehná nasolíme, okoreníme a prudko opečieme. Do základu pridáme nadrobno pokrájanú zeleninu, opražíme, podlejeme pivom, vodou, vložíme králičie stehná a pod pokrievkou dusíme domäkka.

  2. 2

    Hotové stehná vyberieme, do šťavy vlejeme smotanu, povaríme a dochutíme. Hotovú šťavu – omáčku pasírujeme cez husté cedidlo. Krúpky uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody.

  3. 3

    Špargľu očistíme, nakrájame, opražíme na masle, osolíme, podlejeme vodou a pod pokrievkou chvíľu podusíme. Pridáme uvarené krúpky a dochutíme. K jedlu sa hodí svetlé aj kvasinkové pivo.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia