Králičie stehno na pive
František Mátéffy
executive chef Hotel & Spa Resort Kaskady na Sliači-Sielnici, 5. júla 2015
executive chef Hotel & Spa Resort Kaskady na Sliači-Sielnici, 5. júla 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15-20 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králičie stehná nasolíme, okoreníme a prudko opečieme. Do základu pridáme nadrobno pokrájanú zeleninu, opražíme, podlejeme pivom, vodou, vložíme králičie stehná a pod pokrievkou dusíme domäkka.
- 2
Hotové stehná vyberieme, do šťavy vlejeme smotanu, povaríme a dochutíme. Hotovú šťavu – omáčku pasírujeme cez husté cedidlo. Krúpky uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody.
- 3
Špargľu očistíme, nakrájame, opražíme na masle, osolíme, podlejeme vodou a pod pokrievkou chvíľu podusíme. Pridáme uvarené krúpky a dochutíme. K jedlu sa hodí svetlé aj kvasinkové pivo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu