Kurací perkelt

moncici95 - bez fotkymoncici95, 21. januára 2016 11:46
Ďalšie recepty »
3-4
porcie
45 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Očistíme stehná a okoreníme ich soľou a čiernym korením, nakrájame cibuľu. Na panvici si zmiešame bravčovú masť s maslom a už pri roztápaní pridáme bobkový list. Stehná sprudka opečieme na panvici z oboch strán, po "osmahnutí" vyberieme von z panvice a do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Popražíme, pridáme červenú papriku, premiešame a zalejeme vodou, prípadne bujónom.

  2. 2

    Do zmesi vrátime stehná, prikryjeme a necháme dusiť do polomäkka. Zvlášť v miske zmiešame smotany a pridáme múku, rozhabarkujeme metličkou. Do zmesi smotán, pomaly pridávame šťavu zo stehien - stále premiešavame, až kým sa nám zmes smotán nezohreje, potom zmes vlejeme k stehnám a premiešame, necháme vrieť na miernom ohni aspoň 10 minút (prvá alternatíva).

  3. 3

    2 Alternatíva: Stehná preložíme na pekáč - kožou dole a do zmesi čo po nich zostala vlejeme smotany s múkou, rozriedené vyššie spomenutým spôsobom, omáčku necháme chvíľku povrieť a potom ju prelejeme na stehná v pekáči. Dáme zapiecť do predhriatej rúry na 180 C cca 10 minút, potom stehná pootáčame kožou hore a necháme dopiecť cca ďalších 10 minút. Podávame Každá alternatíva dáva inú chuť, treba vyskúšať obe :) Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist