Kurča na víne
V mrazničke som mala kurča, potrebujem ju uvolniť na vianočné zásoby a tak som "tvorila"....
Plnená roláda
Mám veľa dubákov a preto som ich chcela patrične využiť a tak vznikla fantastická roláda...
Lososové fašírky so sezamom na jarnom šaláte
Veľmi chutné fašírky z lososa s pórom, zázvorom, muškátovým orieškom, ktoré som obalila v sezamových...
Divina s orechmi
Mäso naklepeme, nasolíme, okoreníme a na teplom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Mäso...
Bylinkový žralok s holandskou omáčkou
Niekde som čítala, že holandská omáčka sa veľmi hodí k rybám a morským plodom. Rozhodla...
Meatzza - mäsová pizza
Pomerne rýchle a chutné jedlo, najmä pre „mäsožrútov“. Inšpiráciu som našla na stránke o nízkosacharidovom stravovaní....
Zemiakovo-cviklové valčeky
Príloha je dominantná v tomto recepte, kľudne môžete použiť mäsko aj na prírodno, , , ,
Tekvicová polievka s ryžou a kuracinou
Tato polievka je dost husta, preto sa moze pouzivat aj ako hlavne jedlo.
Zapečený kapor na švajčiarsky spôsob
Rybku si môžete zvoliť akúkoľvek podľa chuti a možností.
Filety z tresky na kôprovej omáčke
Opäť inšpirácia mojím poľským obľúbencom. Nevidel som tu nič v tomto duchu tak pridávam. Pôvodný...
Domáca huspenina
Doprajte si poriadnu porciu kolagénu pre zdravé kĺby a pružnú pokožku v podobe chutnej domácej huspeniny...
Studený šalát z rybieho filé
Filé nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónom a necháme aspoň pol hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú zeleninu...
Teľacie na mede a citrusoch
Tento recept je pôvodne francúzsky, ale keďže nie vždy sa mi podarí zohnať všetky ingrediencie, ...
Tortilla s kačacími prsičkami na rozmaríne
Kačacie prsia nasolíme, kožu narežeme ostrým nožom do tvaru mriežky. Opečieme na horúcej panvici asi 5 minút...
Horúce kuracie štvrte
Je to momentálna myšlienka na chate, ako zužitkovať zvyšné suroviny pred odchodom. No odporúčam pripraviť...
Rezance s karí omáčkou
Hovädzie mäso nakrájame na rezance, obalíme v 3 kl karí a v miske zalejeme rozpusteným maslom....
Kuracie rezne z Brna
Najskôr pripravíme náplň: na PL masla opečieme nadrobno nakrájanú šunku, pridáme hrášok a zalejeme rozšľahanými osolenými...
Ryžový závitok plnený špargľou
Špargľu ak máme čerstvú uvaríme v slanej vode. Ak máme zaváranú tak ju scedíme. Špargľu obalíme...
Bylinkové morčacie
Morčacie mäso nakrájame na kocky, posolíme, okoreníme, pridáme olej, sójovú omáčku, cesnak,...
Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme. Dávame pritom pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...
Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom
Nedeľný obed taký jednoduchý a skvele ochutený karamelizovaným egrešom.
Bravčové jašteričky
Tak toto vzniklo už dávno ako male polnočné čosi do úst a chutí nám . Ideme na...
Plnené pstruhy na zbojnícky spôsob
Očistené pstruhy zvonka i z vnútra osolíme a okoreníme mletým čierným korením, naplníme pripravenou plnkou, ...
Pečená hovädzina v hubovom kabátiku
Odblanenú a suchú sviečkovicu osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, worcestrom, trochou oleja a necháme...
Kurča s implantátmi
Ideálny recept pre rodinu, kde všetci milujú plnku z kurčaťa a bijú sa, len o...
Kuracie prsia s hruškou, sušenou šunkou a tymianom
Dnes na mňa nejako doľahla prichádzajúca jeseň a bola som dosť unavená, tak som rozmýšľala nad...