Grilované mäso
Grilované mäso

BBQ kuracie prsia marinované s tequilou fotorecept

sracz - fotkasracz, 22. augusta 2017
BBQ kuracie prsia marinované s tequilou (fotorecept)
Foto: sracz

Nie som vyznávačom BBQ posedení, zvlášť nie v tunajších klimatických podmienkach pod priam „vražedným“ slnkom Arizóny. Rodinné spoločenské „povinnosti“, nás však zaviali aj Zobraziť celý popisNie som vyznávačom BBQ posedení, zvlášť nie v tunajších klimatických podmienkach pod priam „vražedným“ slnkom Arizóny. Rodinné spoločenské „povinnosti“, nás však zaviali aj na jedno z nich. Tak sme s mojou sladkou ½, kúpili štyri balenia kuracích pŕs a tri dni pred akciou ich naložili do tejto zvláštnej marinády. Rcp máme z našeho „stenografického záznamu“ country speváčky Trisha Yearwood. Množstvo na drobno pokrájaných jalapeños a habaneros papričiek si zvoľte, prosím, podľa vlastných chutí!

10-12
porcií
12-15/72-96 hodín minút
príprava
60-90 minút
na 180/220 °C

Suroviny

250 - 333 ml
250 ml
125 ml (juice)
1 - 1,5 PL
2 - 4 ks
1 PL
1 KL
1 ML (krupica)
4 - 6 ks
podľa potreby ml




Postup

  1. 1

    všetky uvedené ingrediencie (okrem kuracích pŕs) som vložil do pekáča z alumíniovej fólie a dobre premiešal; na povrchu možno vidíte drobné kúsky 4 papričiek jalapeños; nebolo ich veľa a naviac tieto zelené nie sú až tak štípľavé (chilli cowboy kamarát @Kimlo si ich ∑ bude musieť regulovať podľa svojich zvykov)

    BBQ kuracie prsia marinované s tequilou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    najviac času zaberie vytlačenie šťavy z limetiek (ja som ich kúpil a vytlačil 12, aj tak to bolo na požadovaných 250 ml málo, tak som potrebné množstvo doplnil citrónovou šťavou, ktorej mám naozaj dosť)

    BBQ kuracie prsia marinované s tequilou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do vymiešanej marinády som vložil dočistené kuracie prsia a snažil sa ich čo najviac pozalievať; na povrchu vidíte semienka jalapeños papričiek lebo marináda bola málo štípľavá, ale aj tak to veľmi nepomohlo; v marinade som ich počas troch nocí a troch dní nepravidelne obracal a pomocou PL zalieval

    BBQ kuracie prsia marinované s tequilou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    potom sme ich v použitom pekáči expedovali na rodinné posedenie, kde ich synovec „Jimmy-chán“ tepelne upravil na tomtp BBQ „pekelnom stroji“, prv po 33´ po obidvoch stranách,

    BBQ kuracie prsia marinované s tequilou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ale potom prišiel na to, že sú málo prepečené, tak ich naprieč šikmo ponadrezoval asi po 12÷15 mm pásoch do hĺbky asi 10÷12 mm; keby som čistou náhodou niekedy v budúcnosti túto prípravu realizoval ešte „krát“, ponadrezujem mäso ešte pred jeho vložením do marinády

    BBQ kuracie prsia marinované s tequilou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    obrázky so servírovania som nestihol urobiť, ale postup prípravy môže prísť niekomu z Vás vhod, tak aspoň toto, čo som stihol. Napodiv nikto z celého osadenstva neprotestoval, mäso do nich padalo ako fašisti pri Stalingrade do krytov. Jimmy ich porcoval spolu s opečenými klobáskami a hovädzími „plackami“, poliate BBQ sauce_om. Zožali sme úspech, všetkým chutilo, čo želáme aj Vám!

    BBQ kuracie prsia marinované s tequilou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ak sa chystáte túto technológiu použiť, pridávam Vám ešte tri rcp na omáčky, ktoré môžete využiť na zálievku opečeného mäsa: a.) BBQ omáčka univerzál: cibuľa pokrájaná na veľmi drobno 6 PL; olej rastlinný 3 PL; kečup 250 ml; ocot 80÷90 ml; kukuričný sirup (hustá melasa, alebo med) 80÷90 ml; Worcestershire omáčka 2 PL; plnotučná horčica „Liptov“ ČL; soľ 2÷3 štipky/g (1/8 ČL); vhodná na okamžité použitie; 12÷15 porcií b.) BBQ omáčka s medom: med 250 ml; melasa 60 ml; ketchup 3 KL; škorica mletá 1/8 ČL; paprika mletá ½ ČL; ďumbier mletý (zázvor) 1/8 ČL; soľ s korením PL (seasoned salt); zjemňovač mäsa PL; čMČK 1/8 ČL; soľ ¼ ČL; oregano mleté 1/8 ČL; cesnak pretlačený ¼ ČL; omáčka na steaky 60 ml; Worcestershire omáčka 2 PL; plnotučná horčica „Liptov“ PL; cukor hnedý 360 ml; 12÷15 porcií, použiteľná hneď po vymiešaní c.) BBQ omáčka na kuracinu: 2 vajíčka; olej rastlinný 125 ml; ocot vínový 250 ml; soľ PL; korenie na hydinu 1,5 PL; čMČK 0,25 ČL; 12 porcií po 96´ v chladničke P. S.: Jimmy.Chán bol po grilovačke totálne vyčerpaný, tak si dal "20" aj s domácim miláčikom Pawom

    BBQ kuracie prsia marinované s tequilou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

zinnajdha
BBQ som sa snažila organizovať viackrát, vždy nám niečo skrížilo plány. Ukladám recept pre prípad, že by sa to uskutočnilo.
monty469
Recept zaujímavý aj s doprovodným textom :-))
" Na take pošedzeňe by som pristala prisc aj ja. Toto mäsko mušelo budz finomne mily @Srazc "