Špargl s čočkou jako příloha k masu fotorecept

mijaita - fotkamijaita, 20. mája 2014
Špargl s čočkou jako příloha k masu (fotorecept)
Foto: mijaita

A zase ten špargl

2
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 - 8 ks
2 ks
250 ml (hrčenek)
 (aleebo iný dobrý)
 plátok




Postup

  1. 1

    Na oleji z vlašských ořechů jsem zlehka orestovala dvě větší cibulky naťové, a na špalíčky pokrájené špargly. Podlila lehce vývarem z vařícího se masa a chvilku podusila doměkka.

  2. 2

    Přes noc namočenou čočku jsem dala do utěrky a na pařák. Po cca 30 minutách byla krásně sypká a nerozvařená.
    Na obrázku je naprosto měkkoučká, přesto sypká čočka.

    Špargl s čočkou jako příloha k masu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ke šparglu jsem přidala čočku, smíchala.

  4. 4

    Kuřecí maso nejraději uvařím a pak opeču na másle nebo oleji. Tentokrát jsem opekla zlehka také na ořechovém oleji (není to nutné) a hrubém, citronovém pepři.

  5. 5

    Se šparglovou čočkou je to chuťová tsunami

Diskusia k receptu

cesminaz
Super recept @mijaita :-) sparglu lubime a takto so sosovicou som ju este nejedla.Veru by som neodmietla ;-) ukladam do KK a vdaka za inspiraciu :-)
tiginko
pekný recept, nie celkom tradičný orechový olej určite dáva tomuto jednoduchému jedlu luxusnú príchuť. Nadchol ma tvoj spôsob varenia šošovice, toto určite vyskúšam!
havino
tééda, všetko super, ale tá šošovica ma prekvapila, určite ju skúsim na pare
francuzska1
mila mijaita, hned som vedela, ze je to opat tvoj receptikov, paci sa mi hlavne sposob pripravy sosovice... a kedze som akurat kupila dalsiu do zasoby urcite do konca tyzdna vyskusam a dam vediet ako chutila:) vidis, ale teraz mi prislo na um, ze aj sparglu som kupila, len nie zelenu ako som mala v plane ale bielu, uz ju mali vypredanu... nuz skusim rovno cely receptik;-) palec hore!
mijaita
Tak varim cocku i velkozrnnou, stane se, ze je pekne pootevrena, presto kazde zrnicko zvlast. Nemam rada rozpatlanou. I zadelavana muze byt "zrnickova". Take delam ryzi s oprazenyma nudlickama a s cockou, jak delaji v arabských zemich a i ryzi varim v paraku. Tu ovsem predem 5 minut povarim. Vyzkousejte, skvele!
safran
ak preteky :-) tak skvelé :-)))
neviem pri akej teplote sa smaží cibuľka, ale hroznový olej odoláva relatívne vysokej teplote, začne "fajčiť" až pri 198°C, ale e pri
vysokej teplote sa stráca jeho charakteristická jemne pikantná orechová chuť ( www.kon-rad.sk/documents/extra/cauvin-oleje/pouzitie.p...
mne by stačilo tú šošovicu ešte teplú pokvapkať, špagľu v poslednej fáze pariť spolu a aj bez mäsa verím na chuťové tsunami :-) alebo omámiť vôňou poctivej tenučkej šunky či pršuta...
vysoká laťka! :-)))
mijaita
@safran ja s uzeninou nerada, mam rada maso!! Cibulka se nesmazi tak uplne, je jarni, stavnata, na tom olejicku se spis udusi do mekkoucka i s tim sparglem. No. rozhodne i muj recept je pouze inspirativni a ted kazdy po svem! :-)
safran
výborná inšpirácia, výýýbornááá :-)
agora
len škoda, že v obchodoch častejšie je biela špargľa ako zelená...jedlo mňam...
bozulka
Nevedela som kam recept zaradiť,rozhodla som sa pre zeleninové jedlá,tam skôr nájdem tú špargľu.Mäso mám veľmi rada,ale môže byť aj s vajcom na rôzny spôsob.Dobrý recept!!!

Pre agora,ak je u vás Lidl,tam majú skoro stále zelenú špargľu v BIO kvalite.
eviana
@mijaita , šošovicu a špargľu veľmi môžem a spolu som ich ešte nekombinovala. Páči sa mi Tvoj recept veľmi, ďakujem, určite skúsim :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia