Grilovaný amur na cuketách
Amura opečieme na panvici a dáme opiecť do rúry na 130 oC na osem minút. Fettuccine...
Plnená bravčová sekaná z domácej pekárne
Mleté mäso nakoreníme podľa chuti, pridáme vajíčko (aby mäso pekne držalo po prepečení a vychladnutí), ...
Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...
Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi
Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca,...
Údené kačacie prsia na šošovicovom šaláte
Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymian a opečieme z oboch strán...
Grilované kuracie mäsko
Ak neviem čo uvariť respektíve sme veľmi hladní, toto jedlo nás stále zachráni. Je rýchle...
Kurča podľa Tamary
Recept inšpirovaný knihou Hydinové špeciality. Kto bola Tamara, netuším, ale kuriatko na jej spôsob...
Plnený židovský husací krk podľa Jozefa Foldesa
Vkladám další recept na túto pochúťku od židovského šéfkuchára, ktorý sa sám vyjadril, že je...
Veľkonočná morčacia roláda plnená banánom, šunkou a syrom
Pre mojich hostí som pripravila toto sviatočné jedlo. morčacie prsia, ktoré som naplnila šunkou, syrom...
Luhačovický skřivan
Pokud nechcete dělat z mletého vždy jen sekanou, vyzkoušejte tuto variantu. ...
Plnené brokolicové ruže
Tento recept som si vymyslela sama. Chcela som vyskúšať, či sa dajú plniť i brokolicové...
Veľkonočná plnka
Uvarené údené mäso pokrájame na kocky, pridáme pokrájaný sendvič namočený do mlieka a vyžmýkaný, rozšľahané...
Pečený bôčik so šalátom z bielej kapusty a slaninkou
Inšpirácia z relácie 15 minutový kuchár. Musela som vyskúšať. Výborný recept na udobrenie si chlapa...
Smažené roládky z krkovice
Pro dnešek si řízky připravíme trochu jinak, než je zvykem. Hezky si je naplníme, ...
Kuracinka s fazuľou a pórom
Dnes ma to napadlo, uvarila som a chutilo. Možno bude aj vám.
Tuniakovo-zemiakový šalát
Inspiraciu na tento salat som nasla na iternete na mojej oblubenej stranke taste. com. au
Zapečený pangasius s hráškom
Očistené a umyté zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Pridala som aj mrkvu.
Kuracie závitky a mrkvové hranolčeky
Dnes som robila kuracie prsia plnené paradajkovou zmesou, dusila na omáčke z karí. V obchode...
Kuracie slíže na medovo-ananásovej omáčke s pistáciami
Predposledná kolaudácia za mnou, no tentoraz s významným hosťom. Kamarát a priateľ, ktorého gurmánsky...
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom
Krémová slepačia polievka s omeletou
V hrnci zavaríme slepačí vývar, zahustíme hladkou múkou zmiešanou s vodou a dochutíme soľou a korením....
Najľahší guláš
Uvariť chutný guláš nie je až taká veda. Toto je najjednoduchší spôsob prípravy gulášovej polievky....
Polievka z údeného mäsa so zemiakmi
Tak na tento variant obľúbenej slovenskej polievky ma inšpiroval švagor Luxi. Podobne, ako môj otec...
Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi
Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú...
Hovädzie s paradajkovou omáčkou a brusnicami
Túto omáčku máme moc radi. Je to veľmi jednoduché.
Badiánové koleno
Inšpiráciu som našla v jednom ázijskom fast foode. Za svet nechceli prezradiť, ako ho pripravujú,...
Tortička zo stejku, zemiakov a panchetty
Mäso umyjeme, očistíme od mastných blán. Nakrájame 4 stejky, ktoré obalíme v rozdrvenom korení...
Zapečené papriky so syrom a salámou
... dostal som imeil z týmto textom - Levné a rychlé recepisy...
Plnená paprika s mäsovými džadkami
Papriky ešte sú, chuť neustáva, prečo aj v jeseni neokoštovať vône a dobroty leta?! Rcp...