Makrely na paprike

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2
2 PL
125 ml
2




Postup

  1. 1

    Makrely, z ktorých sme stiahli kožu a odrezali hlavy, vykostíme. Do cibule spenenej na PL masla pridáme polovice makrel, posolíme, pridáme sladkú papriku a smotanu. Pečieme približne 20 minút.

  2. 2

    Roztopíme aj druhú polovicu masla, do ktorej pridáme šťavu z polovice citróna, 2 žĺtky a šľaháme až do zovretia. Omáčku nalejeme na makrely a dáme do rúry ešte na 2 minúty.

  3. 3

    Podávame so zemiakmi, ktoré ozdobíme petržlenovou vňaťou a šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia