Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom fotorecept
Foto: janocka84
Spracovávala som mrkvu zo záhrady, tak som ju rovno zakomponovala aj do obedného menu.
porcie
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny. Ja som použila bucatini, pretože ich mám rada, ale môžete použiť v podstate akékoľvek iné.
-
2
Nakrájame si cibuľku na drobno a mrkvu na kolieska. Na oleji osmažíme cibuľu a do druhého hrnca dáme variť vodu na cestoviny.
-
3
Ja mám vo zvyku cestoviny takejto dĺžky prelomiť na polovice. Dáme ich variť a osolíme vodu.
-
4
Do cibuľky dáme popražiť mrkvu.
-
5
Pridáme mleté mäso, osolíme, pokoreníme a za stáleho miešania popražíme.
-
6
Pridáme kečup, alebo paradajkový pretlak a majonézu a zamiešame. Po chvíľke pridáme pol konzervy bielej fazule v pretlaku.
-
7
Cestoviny scedíme, prepláchneme studenou vodou a prekvapkáme olejom, aby sa nelepili. No a môžeme servírovať. Dobrú chuť.
to ma vždy zaujímalo ako sa potom jedia takto nalámané cestoviny? osobne preferujem nepolámané ktoré sa dajú elegantne a pohodlne jesť iba vidličkou.
.... ešte jeden postreh, keď je recept zaradený medzi taliansku kuchyňu prečo to nespraviť tak ako sa to robí v taliansku (suroviny, postup, servírovanie). Preplachovanie cestovín studenou vodou a následne pridávanie oleja aby sa cestoviny nelepili v takomto type receptu je iba československý folklór, prečo to neurobiť tak že si načasujeme dokončenie omáčky a cestovín narovnako a cestoviny krátko pred dovarením jednoducho pridáme k omáčke (tá omáčka je celkom zaujímavá fúzia) kde ich iba krátko prehrejeme
@Janocka84 prídem, ale nepreplachuj ich
@eraserhead hmm...s tym lamanim - asi tiez moj zlozvyk..neviem preco, ale asi preto, ze su hrubsie ako spagety, tak som myslela ze sa lahsie budu naberat. Inak ich jeme tiez len vidlickou... :D z talianskej kuchyne odstranene :D
pre oboch - kritiku prijimam, v pohode, v podstate s vami suhlasim, clovek sa uci cely zivot :D
si jedna z mála v tomto virtuálnom priestore čo reaguje konštruktívne
všetko dobré prajem