Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom fotorecept

janocka84 - fotkajanocka84, 29. augusta 2013
Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom (fotorecept)
Foto: janocka84

Spracovávala som mrkvu zo záhrady, tak som ju rovno zakomponovala aj do obedného menu.

3-4
porcie

Suroviny

1/2 bal. alebo akékoľvek iné
2 ks
2 PL
1 PL
1/2 konzervy
1 ks
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny. Ja som použila bucatini, pretože ich mám rada, ale môžete použiť v podstate akékoľvek iné.

    Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame si cibuľku na drobno a mrkvu na kolieska. Na oleji osmažíme cibuľu a do druhého hrnca dáme variť vodu na cestoviny.

    Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ja mám vo zvyku cestoviny takejto dĺžky prelomiť na polovice. Dáme ich variť a osolíme vodu.

    Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do cibuľky dáme popražiť mrkvu.

    Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme mleté mäso, osolíme, pokoreníme a za stáleho miešania popražíme.

    Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme kečup, alebo paradajkový pretlak a majonézu a zamiešame. Po chvíľke pridáme pol konzervy bielej fazule v pretlaku.

    Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cestoviny scedíme, prepláchneme studenou vodou a prekvapkáme olejom, aby sa nelepili. No a môžeme servírovať. Dobrú chuť.

    Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

eraserhead
@Janocka84
to ma vždy zaujímalo ako sa potom jedia takto nalámané cestoviny? osobne preferujem nepolámané ktoré sa dajú elegantne a pohodlne jesť iba vidličkou.
.... ešte jeden postreh, keď je recept zaradený medzi taliansku kuchyňu prečo to nespraviť tak ako sa to robí v taliansku (suroviny, postup, servírovanie). Preplachovanie cestovín studenou vodou a následne pridávanie oleja aby sa cestoviny nelepili v takomto type receptu je iba československý folklór, prečo to neurobiť tak že si načasujeme dokončenie omáčky a cestovín narovnako a cestoviny krátko pred dovarením jednoducho pridáme k omáčke (tá omáčka je celkom zaujímavá fúzia) kde ich iba krátko prehrejeme
ingridkaingridka
@eraserhead - na vareche sa nesmie kritizovať, to nevieš? :DDD súhlasím s tým preplachovaním - viac sk-rviť cestoviny ako ich preplachnut studenou vodou sa uz ani nedá, ale ochutnala by som.
@Janocka84 prídem, ale nepreplachuj ich
janocka84
@ingridkaingridka :D OK je pravda ze to je nas slovensky zlozvyk..musim sa ho zbavit :D
@eraserhead hmm...s tym lamanim - asi tiez moj zlozvyk..neviem preco, ale asi preto, ze su hrubsie ako spagety, tak som myslela ze sa lahsie budu naberat. Inak ich jeme tiez len vidlickou... :D z talianskej kuchyne odstranene :D
pre oboch - kritiku prijimam, v pohode, v podstate s vami suhlasim, clovek sa uci cely zivot :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia