Túto kačicu robila pravidelne moja stará mama. Sám som ju urobiť nevedel ale našiel som staré zdrapy papiera na ktorom som to našiel.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Kačicu naporcujeme a nasolíme. Kusy kačice naukladáme na seba necháme 10min odležať.
- 2
Potom nakrájame cibuľu a osmažíme ju na masti. Následne pridáme naporcovanú kačicu, podlejeme vodou a dusíme.
- 3
Po desiatich minútach pridáme celé čierne korenie, bobkový list a kmín. Necháme dusiť najmenej na 15-20 min. dusiť. Potom kačicu vyberieme, uložíme do pekáča, polejeme vínom, obsypeme brusnicami a dopekáme.
- 4
Šťavu z dusenie dáme na panvičku, pridáme červené víno a prevaríme. Kačicu s omáčkou podávame s lokšami alebo zemiakmi. Dobrú chuť ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu