Kura na moravský spôsob

aylinka - bez fotkyaylinka, 23. septembra 2012

takéto kura som jedla na Morave u švagriny, preto ten názov.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kus väčšie
125 gramov
250 gramov




Postup

  1. 1

    Kura umyjeme a osušíme, rozštvrtíme a poukladáme na pekáč

  2. 2

    osolíme ho z každej strany a poukladáme naň maslo nakrájané na plátky a podlejeme trochou vody

  3. 3

    Pekáč prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry kde ho upečieme do zlata. Po upečení zlejeme šťavu do misky a vylejeme do nej šlahačkovú smotanu, už ďalej nevaríme. Podávame s ryžou

Diskusia k receptu

mamatata2
Mäsko môže byť veru parádne na tom masle. Budeme sa inšpirovať.
evanaaa
Myslela som, že s tou smotanou sa kura poleje, aby bolo červené a chrumkavé, ja tak polievam hus a kačku. Ale trochu by som tú šťavu upravila, aj keď ja ju po upečení vylievam.
aylinka
netreba vylievať, voda sa odparí a zostane len maslový výpek a do toho tú smotanu, použijeme to na poliatie ryže




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia