Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Kurča na grile s aromatickou omáčkou z cibule a horčice je tá správna voľba pre milovníkov šťavnatých pokrmov.
porcie
príprava
Postup
-
1
Kuracie stehná zo spodnej strany narežeme až ku kosti, aby sa gril rýchlo dostal do stredu mäsa. Potom ich posypeme korením na zlaté kurča a necháme postáť 30 minút, aby sa poriadne vsiakla do mäsa.
- 2
Mäso grilujeme na rozohriatom grile asi 10-12 minút z každej strany.
- 3
Omáčku pripravíme tak, že cibuľu nakrájame na drobno a dusíme ju na rozpustenom masle asi 10 minút na miernom ohni. Pridáme múku, dobre premiešame a pomaly za stáleho miešania pridáme mlieko.
- 4
Keď sa omáčka zvarí, pridáme horčicu, vegetu, soľ a korenie podľa vlastnej chuti. Varíme na miernom ohni, kým omáčka nezhustne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu