Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou

podravka - fotkapodravka, 1. augusta 2016
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Foto: podravka

Komerčný recept
Kurča na grile s aromatickou omáčkou z cibule a horčice je tá správna voľba pre milovníkov šťavnatých pokrmov.

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 bal
1 ks
30 g
1 PL
1 PL
300 ml
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná zo spodnej strany narežeme až ku kosti, aby sa gril rýchlo dostal do stredu mäsa. Potom ich posypeme Podravkou na zlaté kurča a necháme postáť 30 minút, aby sa poriadne vsiakla do mäsa.

  2. 2

    Mäso grilujeme na rozohriatom grile asi 10-12 minút z každej strany.

  3. 3

    Omáčku pripravíme tak, že cibuľu nakrájame na drobno a dusíme ju na rozpustenom masle asi 10 minút na miernom ohni. Pridáme múku, dobre premiešame a pomaly za stáleho miešania pridáme mlieko.

  4. 4

    Keď sa omáčka zvarí, pridáme horčicu, Podravka ochucovadlo, soľ a korenie podľa vlastnej chuti. Varíme na miernom ohni, kým omáčka nezhustne.

Diskusia k receptu