Nie som "mäsová", len malú časť stravy tvorí táto potravina v mojom jedálničku, až na ryby, vodné živočíchy a divinu som ochotná si dať Zobraziť celý popisNie som "mäsová", len malú časť stravy tvorí táto potravina v mojom jedálničku, až na ryby, vodné živočíchy a divinu som ochotná si dať vždy, ale raz za dlhý čas použijem aj nejaké "klasické" mäso a vytvorím z neho čosi. Jabĺčka tu použité vytvoria sviežu chuť a celé jedlo "zošťavnia".
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks hrubšie |
|
8 ks plátky |
|
2 ks stredne veľké |
|
2 ks stredne veľké |
|
6 ks kyslé plátky |
|
2 ks veľké strúčiky |
|
2 ks veľké stonky |
|
8 ks |
|
3 ČL |
|
2 ČL |
|
1 KL |
|
1/3 KL |
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny si rozdelíme na dve rovnaké množstvá.
- 2
Do stredu alobalu položíme plátky masla, na ne cibuľu pokrájanú na kolieska, posolíme ju a posypeme nasekanou zelerovou vňaťou.
- 3
Mäso trošku naklepeme a opatrne posolíme. Okoreníme kardamonom, korením Ražnenie, polejeme sójovou omáčkou, rastlinným olejom a porozotierame. Všetko urobíme z oboch strán a položíme rezne na cibuľu.
- 4
Cesnak posekáme na malé kúsky a posypeme ním mäso.
- 5
Ďalšou vrstvou sú zemiaky dobre umyté, neošúpané a pokrájané na malé kocky. Mierne ich osolíme.
- 6
Uložíme na ne plátky jablka a zasypeme cibuľovou vňaťou posekanou na kúsky cca 1cm dlhé.
- 7
Alobal uzavrieme do balíčka a takto upravené rezne necháme marinovať v chladničke jeden až dva dni.
- 8
Grilujeme na tlejúcich uhlíkoch asi dve a pol hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu