Nie som "mäsová", len malú časť stravy tvorí táto potravina v mojom jedálničku, až na ryby, vodné živočíchy a divinu som ochotná si dať Zobraziť celý popisNie som "mäsová", len malú časť stravy tvorí táto potravina v mojom jedálničku, až na ryby, vodné živočíchy a divinu som ochotná si dať vždy, ale raz za dlhý čas použijem aj nejaké "klasické" mäso a vytvorím z neho čosi. Jabĺčka tu použité vytvoria sviežu chuť a celé jedlo "zošťavnia".
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 ks hrubšie | 
                                                             | 
                                                    
| 8 ks plátky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks stredne veľké | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks stredne veľké | 
                                                             | 
                                                    
| 6 ks kyslé plátky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks veľké strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks veľké stonky | 
                                                             | 
                                                    
| 8 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/3 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Všetky suroviny si rozdelíme na dve rovnaké množstvá.
- 2
 Do stredu alobalu položíme plátky masla, na ne cibuľu pokrájanú na kolieska, posolíme ju a posypeme nasekanou zelerovou vňaťou.
- 3
 Mäso trošku naklepeme a opatrne posolíme. Okoreníme kardamonom, korením Ražnenie, polejeme sójovou omáčkou, rastlinným olejom a porozotierame. Všetko urobíme z oboch strán a položíme rezne na cibuľu.
- 4
 Cesnak posekáme na malé kúsky a posypeme ním mäso.
- 5
 Ďalšou vrstvou sú zemiaky dobre umyté, neošúpané a pokrájané na malé kocky. Mierne ich osolíme.
- 6
 Uložíme na ne plátky jablka a zasypeme cibuľovou vňaťou posekanou na kúsky cca 1cm dlhé.
- 7
 Alobal uzavrieme do balíčka a takto upravené rezne necháme marinovať v chladničke jeden až dva dni.
- 8
 Grilujeme na tlejúcich uhlíkoch asi dve a pol hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu