Kuracia saltimbocca na paprikovom šaláte

Zoltán Bako
šéfkuchár reštaurácie Restaurant 70 v Ostrove, 26. mája 2014
Kuracia saltimbocca na paprikovom šaláte
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
10 ks plátkov
3 ks
3 ks
z 1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia očistíme, zbavíme kože a rozrežeme na dve časti. Každú osolíme, okoreníme, položíme list šalvie a zavinieme s parmskou šunkou. Závitky opečieme na grile zo všetkých strán.

  2. 2

    Paprikový šalát: Papriku škrabkou na zeleninu zbavíme kože, nakrájame ju na rovnaké kúsky a v olivovom oleji ju s trochou šalvie a rozmarínu udusíme domäkka. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Diskusia k receptu

safran
Je skoro neuveriteľné, že takto sa varí v obci, čo ani neviem, či má názvy ulíc... oplatí sa odbočiť 6km cestou na Piešťany :-) aj preštudovať denné menu.
chutimi
Zaujimavy tip. Ked budem na SVK a pojdem okolo, tak sa zastavim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia