Bravčová kotleta s hruškou a šalviou

archaa - fotkaarchaa, 2. novembra 2014
Bravčová kotleta s hruškou a šalviou
Foto: archaa

Možno to na foto až tak nevyzerá, ale tieto kotlety sú pre mňa gastronomickým zážitkom..

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 ks
4 stonky
3 ks
150 g
300 ml
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru nastavíme na stupeň gril. Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na štvrťky. Šalviu opláchneme a oddelíme lístky od stonky. Šalotku takisto ošúpeme a nakrájame na kolieska. Kotlety opláchneme, papierovým obrúskom osušíme, osolíme, okoreníme a do zlatohneda prudko opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Opekáme 3-5 minút z každej strany. Potom ich vyberieme a vložíme do pekáča. Vo výpeku osmažíme šalotku s hruškami a šalviou. Opekáme zhruba takisto 3-5 minút, zalejeme vínom a nechame 10-15 minút redukovať pri nízkej teplote. Obsah panvice navrstvíme na kotlety v pekáči, na vrch rozmrvíme gorgonzolu a vložíme do rúry na 2-4 minúty grilovať, kým sa gorgonzola nerozpustí. Vyberieme a ihneď podávame s čerstvým pečivom.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
vyzera to velmi lakavo, mam rada kombinacie masa s ovocim a gorgonzola k tomu, same fajne veci :-)
ja by som k tomu servirovala nejake pecene zemiaky, ale chvalim!
len ma trosku zarazilo servirovanie do hlbokeho taniera, ale to len tak na okraj ;-)
áno súhlasím...trochu som sa prepočítala s veľkosťou kotlety...malo to vyzerať inak, ale ide o recept, a kotlety sú fantastické...treba skúsiť :)
@Archaa , úžasne si skombinovala suroviny, toto naozaj stojí za vyskúšanie... a chválim dokonalú fotku, u mňa to máš dnes za 5* ... opäť, Tvoju kreativitu vo varení mám veľmi rada :)

Pridaj komentár k receptu: