Foto: archaa
Možno to na foto až tak nevyzerá, ale tieto kotlety sú pre mňa gastronomickým zážitkom..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rúru nastavíme na stupeň gril. Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na štvrťky. Šalviu opláchneme a oddelíme lístky od stonky. Šalotku takisto ošúpeme a nakrájame na kolieska. Kotlety opláchneme, papierovým obrúskom osušíme, osolíme, okoreníme a do zlatohneda prudko opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Opekáme 3-5 minút z každej strany. Potom ich vyberieme a vložíme do pekáča. Vo výpeku osmažíme šalotku s hruškami a šalviou. Opekáme zhruba takisto 3-5 minút, zalejeme vínom a nechame 10-15 minút redukovať pri nízkej teplote. Obsah panvice navrstvíme na kotlety v pekáči, na vrch rozmrvíme gorgonzolu a vložíme do rúry na 2-4 minúty grilovať, kým sa gorgonzola nerozpustí. Vyberieme a ihneď podávame s čerstvým pečivom.
ja by som k tomu servirovala nejake pecene zemiaky, ale chvalim!
len ma trosku zarazilo servirovanie do hlbokeho taniera, ale to len tak na okraj ;-)