
Zubáč so šošovicovým šalátom
Šošovicový šalát: Na panvičke opečieme slaninu, pridáme uvarenú šošovicu, mladú cibuľku, cesnak a kyslé...

Šlech od susedy GITKY
Tento recept som dostala od mojej susedy Gitky, ked sme sa presťAHOVALI NA DEDINU, ROBIEVALI SME HO...

Mäsová torta
... môj manžel nejedáva tradičné sladkosti a už vôbec nie torty a tak aspoň symbolicky sme...

Rybie krokety
Tresku necháme rozmraziť, nakrájame na malé kúsky, pridáme troška citronovej šťavy, nastrúhaný syr ,...

Plnená paprika
Mleté mäso (nie karé a podobné suché mäso) zmiešame s uvarenou ryžou. Pridáme vajíčka, soľ,...

Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou
Je to trochu zmena v jedálničku. Kto neskúsi, prichádza o dobrotu.

Bažant v borievkovej omáčke
Bažanta rozdelíme na 8 menších častí. Potrieme ich horčicou a opečieme na oleji. Opečené mäso...

Rybacie filé na cesnaku
Ryba a cesnak nie sú v našej kuchyni častou kombináciou. Ale stojí za to ju vyskúšať....

Tatranské kotlety
kotlety naklepeme a okraje narežeme. osolíme, okoreníme a na každú položíme, slaninu, šunku a veľkú lyžicu...

Zemiaky plnené jaternicou
U nás obľúbené jedlo, lebo si všetko rýchlo pripravím, zapečiem a už aj je obed...

Plnený kurací rezeň s tequilovo-syrovou omáčkou
Kuracie prsia si narežeme na väčší platok a trošku ho naklepeme a osolime. Potom si pripravime...

Hostelové gule
Žemle pokrájame na drobné kocky. Pripravíme zmes: rozšľaháme vajíčka, mlieko, pridáme vegetu , ...

Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...

Exotické filé s karí omáčkou
Paradajky vložíme na 10 sekúnd do vriacej vody, prepláchneme ich studenou vodou a olúpeme. Prerežeme...

Hubová paštéta
Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia. Zvyšnú časť...

Pečená parmica so zemiakmi
Z rýb oškrabeme šupiny, vykostíme od vrchnej plutvy až k bruchu a vyberieme vnútornosti. Opláchneme...

Plnená šunka
Je to taká dobrá pochúťka. Recept je náročnejší na čas, ale výroba je jednoduchá...

Kulajda s mäsovými guľkami
Do rozohriateho oleja vložíme nakrájanú cibuľu, zemiaky, zalejeme vodou. Pridáme bobkový list, celé...

Šalát s hroznom, jogurtom a mäsom
Ďalšia dnešná kombinácia kuracieho mäsa a ovocia, tentokrát hrozna. Trocha šalátu, štvrťka citrónu, ...

Krevety v aspiku
Krevety bez hlavy s pancierom olúpeme a krátko povaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový...

Pstruh po španielsky
Pstruhy potrieme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej, panvicu odložíme z...

Kozľací závin s hráškovo–zemiakovou kašou
Kozľací bok osolíme, okoreníme a potrieme rozotreným cesnakom. Položíme naň pečeň a celé to zrolujeme a...

Veľkonočná morčacia roláda plnená banánom, šunkou a syrom
Pre mojich hostí som pripravila toto sviatočné jedlo. morčacie prsia, ktoré som naplnila šunkou, syrom...

Rybí šalát
Ľadový šalát umyjeme, osušíme a natrháme na kúsky. Rožky nakrájame na kocky a opražíme na...

Podzimní šneci
Je to vlastně párek v rohlíku - opět jinak. Těsto můžete použít vaše oblíbené slané, já...

Kuracie špízy na pive s červenou cibuľou
Z piva, medu, horčice, sójovej omáčky, oleja a korenia si urobte marinádu...