Tortička zo stejku, zemiakov a panchetty
Mäso umyjeme, očistíme od mastných blán. Nakrájame 4 stejky, ktoré obalíme v rozdrvenom korení...
Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...
Boršč chrabrého bohatiera
Mäso nakrájame na kocky, zalejeme vodou a varíme až kým takmer zmäkne. Osolíme, pridáme...
Letný šalát
Osviežujúci a výživný, letný šalát je plný prekvapení, pričom rukola a kaparami mu dodajú zaujímajú...
Pečený pstruh so zemiakovým šalátom
Pstruha umyjeme, osušíme, nasolíme a nakoreníme. Uložíme do pekáča a potrieme olejom. Pečieme...
Grilovaný pstruh s jablkami
Umyté a usušené pstruhy okoreníme na povrchu i zvnútra zmesou korenia na ryby.
Závitky s kapustou
Kyslú kapustu obľubuje celá naša rodina, závitky sme už dávno nemali, tak som to spojila...
Indické husacie prsia
Vykostené husacie prsia nakrájame na pásiky, polejeme sójovou omáčkou, 50 ml oleja, posypeme karí...
Králičie stehná s omáčkou z čiernych ríbezlí a tekvicou
Sem tam vybočím zo spoločensky zaužívaného „gastroalgoritmu“ a v kuchyni do finálneho diela skombinujem aj suroviny oku,...
Badiánové koleno
Inšpiráciu som našla v jednom ázijskom fast foode. Za svet nechceli prezradiť, ako ho pripravujú,...
Pangasius so syrom
V pekáči na oleji osmažíme nahrubo nakrájanú cibuľu a pridáme k nej zmrazeného pangasia.
Voňavý guláš s párkami
Jááj, gulášik! Teba by som jedol od rána do noci a aj dupľu by som si dal!Výdatne...
Plátky s haluškami
Véééľmi fajnučke:)... a prvykrát som robila halušky z lopára:)... myslím že sa celkom vydarili:)
Morčacia roláda v slanine plnená bryndzou a baby špenátom s batatovým pyré a zemiakovými kroketami
Navarte si s nami výborné jedlo, ktoré odporúčame podávať k Rizlingu vlašskému, neskorému zberu 2023....
Krémová slepačia polievka s omeletou
V hrnci zavaríme slepačí vývar, zahustíme hladkou múkou zmiešanou s vodou a dochutíme soľou a korením....
Kuracie krídla podľa mojej maminy
Na takto urobené kuracie krídla som si spomenula asi po 30 rokoch čo som túto dobrotu naposledy...
Stehienko na slanine so sedmokráskovou ryžou
Niekde šibačka a kraslice, inde polievanie, zajkovia v tráve... Všade sa však tieto zvyky spájajú s kulinárskymi pokladmi babičiek. V...
Kačacie prsia s kurkumovým bulgurom
Kačacie prsia očistíme od kože a varíme sous vide pri 56 °C 2 hodiny (Pozn. red....
Hornozemplínska baraninová jucha
Niečo rusínskeho, niečo poľského, niečo maďarského a veľa svojského rukopisu. Kuchyňa slovenského východu je...
Kuracie slíže na medovo-ananásovej omáčke s pistáciami
Predposledná kolaudácia za mnou, no tentoraz s významným hosťom. Kamarát a priateľ, ktorého gurmánsky...
Treska s vianočným nádychom
Tak som opäť po istom čase späť a kedže sme vstúpili do predvianočného času, chcela som...
Smažené roládky z krkovice
Pro dnešek si řízky připravíme trochu jinak, než je zvykem. Hezky si je naplníme, ...
Pečený kapr na červeném víně
Byl jsem na návštěvě u staršího syna a tak jsem se celý týden bavíl vařením pro tuhle...
Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou
Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....
Krevety na ananáse s bielym jogurtom
Tento recept som si vymyslela, chcela som vyskúšať, ako si sadnú chute. No a som...
Dobré kura Šašula Bambula
Mal so vnučku na prázdninách zo škôlky ako to povedala ona. Pýtal som sa čo chce...
Gulášový koláčik
Z múky a masla izbovej teploty vymiešame hmotu, vajíčko rozmiešame, polovicu nalejeme do cesta (druhú...
Pečená kŕmená hus alebo kačica
Vypitvanú hus alebo kačicu nahrubo potrieme (aj brušnú dutinu) nadrobno pomrvenou palinou obyčajnou, zabalíme do vrecúška z plastickej látky a uložíme...
Jaipur karí
Ak chystáte večer v ázijskom štýle, potom pokrm ochutený Podravkou Ázia zaručene nesmie chýbať. Vyskúšajte...
Hovädzia romanca
Recept na túto pochúťku mám zdedenú po babičke. Pripravujem ho vždy vtedy, keď k nám...