Plátky s haluškami
Véééľmi fajnučke:)... a prvykrát som robila halušky z lopára:)... myslím že sa celkom vydarili:)
Kuracie prsia a la študenti
... no tak teda toto ja môžem najviac... a ešte k tomu keď pomáhame všetci na priváte......
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom
Pečený kapr na červeném víně
Byl jsem na návštěvě u staršího syna a tak jsem se celý týden bavíl vařením pro tuhle...
Plnená butternut tekvica
Jeseň je čas tekvíc. Mnohí zvykneme variť s Hokkaido tekvicou, avšak Butternut tekvica má takú...
Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov
Osem rokov trvalo, než som opäť navaril aj pre mojich Čvorgľov a ich mamku moju dcérku...
Krevety na zelenine podľa Rebeccy Justh
Spisovateľka Rebecca Justh nás pozvala do svojej kuchyne a pripravila nám zdravé exotické jedlo s krevetami.
Kačacie prsia sous vide s kapustovou štrúdľou
Na tomto jedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v slovenskom filme Dokonalosť...
Mäso v batôžku
Tento týždeň skúšam variácie na tému - mäso, pečeň a jablko - a tu je...
KURACIE ORGIE A HLIVOVÁ POLIEVKA SO ŠAMPIŇÓNMI(venované Baši a Tinke)
Kuracina-zatracovaná aj vychvaľovaná!Poznám ľudí, ktorí kurča nepovažujú za plnohodnotné mäso a nikdy by ho nejedli ako hlavný...
Veľkonočná plnka
Uvarené údené mäso pokrájame na kocky, pridáme pokrájaný sendvič namočený do mlieka a vyžmýkaný, rozšľahané...
Plnené mäso so šošovicovým prívarkom
Obľubujem plnené mäská a tiež prívarky všetkých druhov. S jedným takým receptom sa s vami podelím....
Kvaková polievka s morčacou pečeňou
Zo včera mi zostalo trošku pečene a skončila v tejto polievočke (946 kJ).
Plnený židovský husací krk podľa Jozefa Foldesa
Vkladám další recept na túto pochúťku od židovského šéfkuchára, ktorý sa sám vyjadril, že je...
Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke
Colombo je zmes korení z antilských ostrovov, podobná indickému kari. Používa sa v kreolskej...
Kuracie prsia s goji a mrkvou
Goji /godži/ je čínska kôstkovica, pomáhajúca pri rôznych neduhoch...
Trojfarebné rezne
Zo smotany , vajec, múky , soli a parmrzánu urobíme cestíčko v ktorom budeme namáčať...
Baranie mäso na horčici
Mäso zbavíme prebytočného tuku, pokiaľ možeme vykostímé, umyjeme, osolíme, potrieme horčicou, zalejeme vínom a necháme odležať 24...
Losos so zázvorom a s citrónom
Aj keď existujú aj iné ryby s nižším obsahom tuku, losos je rozhodne diétny – najmä v kombinácii s citrónom a so šalátom....
Naplnené zapečené rybie filé
Tentokrat som pouzila file zo pstruha. No na tento recept sa moze pouzit hociaky...
Toasty s pečeňovým ragú
Srdcia a pečeň očistíme a nakrájame na malé kúsky. Šalotku opečieme na masle a pridáme vnútornosti a...
Holuby so zeleninou a s batatmi
Jednoduchý, rýchly a voňavý recept na prípravu holubieho mäsa.
Tilapia na zelenine
Na maslo si dáme popražiť pór nakrájaný nadrobno a potom pridáme horčicu, cukor, citrón, cesnak, do...
Sardinkové gule
Planéty nie sú ploché a gule nie sú placky - od Tichomoria po Stredomorie.
Medailóniky so sušeným ovocím
Horúcou vodou premyté sušené ovocie necháme odkvapkať, dáme do misky, zalejeme vínom a necháme chvíľu napučať.
Indický mrkvový salát servírovaný na mletém mase na kari
Mrkev nastrouháme na větší nudličky, které vložíme do slané, vařící se vody. Jakmile voda...
Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré
V podstate jednoduchý a nečakane lacný, no zároveň až luxusný nedeľný obed :)
Pečienka z diviaka na fazuľovom šaláte
Grilovanie považujem za úžasný spôsob prípravy jedál – čoraz obľúbenejší. Jedlo ním získa nezameniteľnú svojskú chuť,...