Pečený bôčik s becherovkovým pyré
Patrik Lednár
šéfkuchár hotela Albrecht v Bratislave, 17. augusta 2011
šéfkuchár hotela Albrecht v Bratislave, 17. augusta 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Bravčový bôčik vložíme do studenej vody spolu s korením a zeleninou a varíme na malom ohni 4,5 hodiny. Uvarený bôčik vyberieme a necháme vychladnúť. Nakrájame ho na malé kúsky a opečieme na oleji z každej strany.
- 2
Jablká prekrojíme, poukladáme na plech a vložíme do rúry. Pečieme, kým nie sú jablká mäkké.
- 3
Potom ich prepasírujeme cez jemné sitko a do pyré pridáme becherovku. Opečený bôčik podávame s jablkovým pyré.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nie.
Ale veď ste nafúkali.
To ja od pečeného bôčika.
Len chcem všetkym napísat presne ako to varím ja v mojej kuchyni.
Celý kus bočika si zavákuujem spolu s jedným bobkovým listom , kuskom cibule , plátkom mrkvy , soľou , kvapkou olejom a nového korenia.
Takto zavákuovaný bočik dám do konvektomatu a nastavím paru ( teda varenie) na 60 stupnou.
Maso si pri pomalom varení a pri nižšej teplote uchová šťavu vo vnútrí a je ovela chutnejšie.
Ja ho nechávam pri teplote 60.C 8 hodín v konvektomate.
ak mate dalšie otazky odpoviem Vám rad
Patrik Lednár