Vážske škovránky fotorecept

jody - fotkajody, 2. júla 2012
Vážske škovránky (fotorecept)
Foto: jody

Prasátko s kapustú. Trochu inak. :-)

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Cibuľu nasekanú na drobno speníme na tuku, dáme za lyžicu cukru a necháme trochu skaramelizovať.

    Vážske škovránky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nepremytú kapustu aj so šťavou a udusíme do mäkka.

    Vážske škovránky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V ďalšom hrnci na drobno pokrájaný cesnak chvíľku popražíme (pozor, rád horí), pridáme na kocky nakrájané mäso. Kocky sú menšie ako na ´vrabce´, tak preto škovránky. :-) Keď sa zatiahne, posolíme.

    Vážske škovránky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme trochou vody, poprášime hodnou dávkou čerstvo zomletého korenia a udusíme do mäkka. Pečené by boli ešte lepšie.

    Vážske škovránky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V rajničke rozpustíme slaninu, na ňu potom prisypeme múku, popražíme...

    Vážske škovránky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... podlejeme vodou a uvaríme hustý bešamel (teda vlastne keďže tam nejde mlieko, asi to bešamel nebude. Čo potom, zápražka? Na tú je to zasa husté...). Vmiešame do udusenej kapusty.

    Vážske škovránky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s varenými zemiakmi. Prajem dobrú chuť. :-)

    Vážske škovránky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia