Foto: jody
Prasátko s kapustú. Trochu inak. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nasekanú na drobno speníme na tuku, dáme za lyžicu cukru a necháme trochu skaramelizovať.
-
2
Pridáme nepremytú kapustu aj so šťavou a udusíme do mäkka.
-
3
V ďalšom hrnci na drobno pokrájaný cesnak chvíľku popražíme (pozor, rád horí), pridáme na kocky nakrájané mäso. Kocky sú menšie ako na ´vrabce´, tak preto škovránky. :-) Keď sa zatiahne, posolíme.
-
4
Podlejeme trochou vody, poprášime hodnou dávkou čerstvo zomletého korenia a udusíme do mäkka. Pečené by boli ešte lepšie.
-
5
V rajničke rozpustíme slaninu, na ňu potom prisypeme múku, popražíme...
-
6
... podlejeme vodou a uvaríme hustý bešamel (teda vlastne keďže tam nejde mlieko, asi to bešamel nebude. Čo potom, zápražka? Na tú je to zasa husté...). Vmiešame do udusenej kapusty.
-
7
Podávame s varenými zemiakmi. Prajem dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu