Foto: soncya
Jednoduchý recept na srdiečka.;-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Toto jedlo pripravujeme v tlakovom hrci. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu a cesnak. Odblanené a od zbytočného tuku obraté bravčové srdiečka pokrájené na tenké plátky pridáme do hrca a orestujeme. Pridáme červenú mletú papriku, na miernom ohni popražíme, dáme pozor aby paprika nezhorkla, pridáme asi 1 dl vody a premiešame. Posolíme, primelieme čierne korenie, vhodíme zrnko nového korenia, 1 väčší bobkový list a paradajkový pretlak. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a podlejeme vodou, len pod úroveň masy. Po zovretí uzavrieme tlakový hrniec a varíme cca 1 hod. Po tomto čase otvoríme tlakový hrniec a môžeme pridať zátrepku. Ja zátrepku nedávam, nechávam zredukovať. Jedlo má príjemne nasládlu chuť od mrkvy a paradajkového pretlaku.
- 2
Medzičasom si uvaríme cestovinu a môžeme podávať. Naservírovanú porciu dochutíme na hrubo nahobľovaným parmezánom, je to s ním vynikajúce, ale parmezán nemusí byť. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Páči sa mi nielen recept, ale aj vtipný názov "Srdečné ragú". Určite je to vynikajúca papanica. Vďaka za pekný receptík, foto aj popis.