Japonská biela miso polievka
Michal Konrád
šéfkuchár reštaruácie FOU ZOO, 8. júna 2015
šéfkuchár reštaruácie FOU ZOO, 8. júna 2015
Foto: Andrea Červenková
Postup
-
1
Dashi vývar:
Kombu riasy sa vložia do studenej vody a dajú sa variť. Keď voda s kombu riasou zovrie, pridáme bonito vločky, necháme lúhovať asi 30 minút. Precedíme. Dochucujeme miso pastou (na 250 ml vývaru zhruba 1 PL), rybacou a sójovou omáčkou.
- 2
Do misky pripravíme najemno nakrájanú jarnú cibuľku, edamame bôby, tofu nakrájané na kocky, riasy wakame a hijiki, ktoré vopred namočíme do vody, aby zmäkli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu