Japonská biela miso polievka

Michal Konrád
šéfkuchár reštaruácie FOU ZOO, 8. júna 2015
Japonská biela miso polievka
Foto: Andrea Červenková

Suroviny

Dashi vývar:
podľa chute
podľa chute
podľa chute
Vložka do polievky:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dashi vývar:
    Kombu riasy sa vložia do studenej vody a dajú sa variť. Keď voda s kombu riasou zovrie, pridáme bonito vločky, necháme lúhovať asi 30 minút. Precedíme. Dochucujeme miso pastou (na 250 ml vývaru zhruba 1 PL), rybacou a sójovou omáčkou.


  2. 2

    Do misky pripravíme najemno nakrájanú jarnú cibuľku, edamame bôby, tofu nakrájané na kocky, riasy wakame a hijiki, ktoré vopred namočíme do vody, aby zmäkli.


Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby morské, Exotické jedlá, Japonská kuchyňa, Polievky, Varené

Diskusia k receptu