Králičí perkelt so špenátovými haluškami
Andrej Kroneraff
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 17. marca 2015
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 17. marca 2015
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Poprášime mletou červenou paprikou, podlejeme vodou alebo vývarom, pridáme soľ, čierne korenie a bobkový list.
- 2
Naporciovaného králika poprášime múkou a opečieme na horúcom oleji. Pridáme do základu a dusíme domäkka.
- 3
Všetky suroviny na špenátové halušky zmiešame, podľa potreby pridáme vodu a vypracujeme hladké cesto.
- 4
Cesto pretláčame cez sito na halušky do väčšieho množstva osolenej vody, a keď vyplávajú na povrch a spenia sa, vyberieme ich a pomastíme olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu