Králičí perkelt so špenátovými haluškami

Andrej Kroneraff
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 17. marca 2015
Králičí perkelt so špenátovými haluškami
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 ml
100 ml
3 ks
1 PL
Špenátové halušky:
250 g
200 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Poprášime mletou červenou paprikou, podlejeme vodou alebo vývarom, pridáme soľ, čierne korenie a bobkový list.

  2. 2

    Naporciovaného králika poprášime múkou a opečieme na horúcom oleji. Pridáme do základu a dusíme domäkka.

  3. 3

    Všetky suroviny na špenátové halušky zmiešame, podľa potreby pridáme vodu a vypracujeme hladké cesto.

  4. 4

    Cesto pretláčame cez sito na halušky do väčšieho množstva osolenej vody, a keď vyplávajú na povrch a spenia sa, vyberieme ich a pomastíme olejom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Obrázok lákavý, ale k perkeltu mi chýba šťava.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia