Polkilový normandský steak so zeleninovou ihlou
Steak restujeme 2–3 minúty z každej strany. Podlejeme calvadosom (počkáme, kým plameň dohorí). Osolíme,...
Fettucine s mäsovými guľkami
Na olivovom oleji opečieme cibuľu, pridáme cesnak, drtené paradajky (konzerva), korenie, soľ, ...
Kurča s rajčinami pečené
K tomuto receptu mi dopomohla vnučka, ktorá dáva kečup k všetkému aj na zákusky by ho...
Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi
Do efektívneho využitia jadrovníkov („srdiečok“ z použitých paprík) s vynikajúcim gastronomickým výsledkom, Vám asi musím dodať...
Hannoverská roláda s ružičkovým kelom
Profesia ma nadlho zaviala do nemeckých končín a ja som tak mohol objaviť úžasné vlastnosti tamojšej gastronómie...
Kuracia taštička s mandľovou ryžou
Kuracie prsia nakrojíme, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme orestované šampiňóny, zbalíme do...
Zeleninová kaša s bravčovou pečeňou
Tento recept som vymyslela z potravín, ktoré som našla v chladničke. Vzniklo z toho takéto...
Domáca plnená podbrušinka na panvici
Na dnešný sviatočný deň som pripravila domácu podbrušinku... mám ju ešte zo zásob od farmára... dnes som...
Rybacia polievka s kyslou kapustou
Rybu očistíme a v troške osolenej vody podusíme. Na masle opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...
Šalát s údenou rybou
Varené zemiaky, údenú rybu, uhorky a rajčiny narežeme na malé kocky, pridáme 2 kl...
Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka
Zdravé a výživné, trochu klasické, trochu nové.
Králičie beháky na póre a bielom víne
Králičina patrí medzi moje obľúbené mäso. Teraz som ju robila na póre a podlievala bielym vínom....
Kuracia pečeň s drienkovicou a restovaným ananásom
Labužníci, gurmáni a ostatní „pôžitkári“ mi určite dajú za pravdu, že vhodnou ovocnou prílohou je...
Pikantná polievka z kapra
Papriku a paradajky nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu posekáme nadrobno.
Cuketové špízy s mletým mäsom a so syrom
V mise zmiešame mleté mäso, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, majorán a kukuričnú strúhanku....
Sójový šalát s tuniakom
Komerčný recept<br /> Farebný, šťavnatý, chutný a rýchly. To sú všetky dôležité vlastnosti tohto sviežeho...
Kuracia pečeň so škvarkami
Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej...
Losos s bylinkovou krustou podávaný s restovanou zeleninou
Rýchlo, moderne a zdravo. Dnes sme v našom štúdiu pripravili šťavnatého a voňavého lososa s...
Divotvorný hrniec
Mäso nakrájame na kúsky, cibuľu nahrubo. Spolu ich dáme na olej a urestujeme, kým...
Dráčikov dych na svetlom pive
Racept mám medzi svojimi a v úvodzovkách je SLOVENKA, ponúkam vám ho a Stefanovi som ušetrila aj...
Plnená paprika
Klasika. Mám rada sladkú šťavu a veľa šťavy. Ja tento recept volá gule......
Kebab s krúpovo-reďkovkovým šalátom
Mäso zmiešame spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a so všetkými prísadami tak, aby sa dobre spojili...
Uhorkový šalát so sardelami
Uhorky, najradšej mám trochu prerastené nakladačky, ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Jogurt zmiešame...
Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré
Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas mixovania prilievame roztopené...
Mäsové guľky s olivami
Ďalší odskúšaný recept podľa časopisu Apetit. Padol mi do oka , tak som sa pustila...