Voňavý králik

peter64 - fotkapeter64, 6. marca 2011

tento recept mám od kamarátovej mamky

Suroviny

1 ks, alebo zajac
1 citróna
3 PL
 štipka mletej
 štipka sušeného
80 g
400 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Pokvapkáme ho citrónovou šťavou, výdatne osolíme a necháme chvíľu odležať. Potom jednotlivé, kúsky obalíme v múke a na panvice na oleji zo všetkých strán Králičie mäso očistíme a rozdelíme na porcie. dozlata opečieme. Na druhej panvici dozlata opečieme polovicu slaniny nakrájanej na malé kocky. Zvyšok nakrájame na plátky. Opečené mäso preložíme na pekáč, posypeme škoricou, koreninami a prelejeme vyškvarenou slaninou.

  2. 2

    Zvyšné plátky uložíme navrch. V 300g vody rozpustíme med, králika podlejeme, zakryjeme pokrievkou alebo alobalom a pri teplote 180°C pečieme 45-60 minút. Medzitým sparíme v horúcej vode marhule, olúpeme ich, rozpolíme a vykôstkujeme. Potom mäso odkryjeme, na pekáč rozložíme marhule a domäkka dopečieme. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame so zemiakmi.

Diskusia k receptu

dajanca
ukladám... králika na takýto spôsob som ešte nejedla, vyzerá to lákavo, vďaka za recept :-)
babidka
celkom zaujimave , recept davam do KK, urcite nanho rad pride :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia