Zapečený bryndzový chlebík so slaninkovou penou
Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 5. apríla 2016
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 5. apríla 2016
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Odkrojíme krajec chleba a z neho vykrojíme ľubovoľný tvar. Opečieme z oboch strán. Bryndzu ochutíme soľou, korením, olivovým olejom, jarnou cibuľkou a dobre premiešame.
- 2
Hmotu natrieme na chlieb a zapečieme. Podávame s nakrájanou jarnou cibuľkou a najemno nakrájanou reďkovkou. Údenú slaninu nakrájame na kocky a opečieme dozlata. Opečenú slaninu vložíme do vývaru, pridáme lecitín a ponorným mixérom vyšľaháme na penu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu