Pikantná nátierka na toasty - sterilizovaná
Robila som ju minulý rok prvý krát a tento rok ju budem robiť tiež, lebo je...
Viedenská roštenka s opekanými zemiakmi
Klasika, a aj keď hovädzie nerobíme často, chutí nám:)
Jelení chrbát so šípkovou omáčkou
Šípkovu omáčku si pripravíme nasledovne: Na oleji si urestujeme nastrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme odblanené časti...
Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou
Umyla som a okorenila 2 ks krkovice a uvažovala, čo s nimi, počas procesu varenia...
Tortilla plnená kuracím mäsom
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. Z kečupu, horčice, oleja a korenia si spravíme...
Marinované bravčové rebierka
Prísady na marinádu zmiešame dokopy vo väčšej miske. Rebierka umyjeme, osušíme a pokrájame pozdĺž kostí....
Jelenie ragú
Do kastrólika nalejeme olej a na slabom ohni necháme restovať cibuľku. Pridáme mäso nakrájané na kocky...
Morčacie prsia piatich vôní
Dostala som korenie piatich vôní (teda lepšie povedané, vyžobrala som si ho :-)), tak bolo...
Špeci kuracie závitky
Raz sme doma dostali chuť na niečo , , fajné", v mrazničke boli kuracie prsia a...
Marinované rezne pečené so zemiakmi
Marinované rezne s prílohou z jedného pekáča, jednoduché, chutné a lacné jedlo, ktoré si...
Hrejivý hovädzí vývar
Túto verziu varievam, keď sa cítim uzimená, unavená, keď niečo na mňa lezie.....
Jánošíkov vrkoč
Odkrojíme si hrubší plátok slaniny. (5-7 mm). Plátok po širšej časti rozrežeme na tri pásy,...
Pražené čínske rezance
Tieto rezance zvládne každý :) kľudne aj na vegetariánsky spôsob
Pizzové slimáčiky
Ked mám v chladničke, resp. v mrazničke nejaké zbytky salám, šuniek, syrov ...
Jelenie ragú na červenom pive a brusniciach
Umyté jelenie stehno a očistenú zeleninu pokrájame na kocky. Koreňovú zeleninu opečieme na tuku, pridáme k...
Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou
Recept pripravil Marián Novák, kuchár hotela Tilia v Pezinku
Vyprážané kura bez vyprážania
Každého z nás straší cholesterol a tento recept je ozaj zdravší ako klasika
Gulášová polievka
Už bola u nás veľmi dávno, kus hovädziny na dusenie sa hodil práve na ňu.
Šalát Ceasar
Dresing vytvoríme zmiešaním olivového oleja, dijonskej horčice, balzamica, medu a ančovičiek. Potom pridáme...
Domáce klobásy od fajnšmekra
Tento recept využívam už pár rokov a všetci čo tieto klobásky ochutnali -žasli. Aj keď je to...
V rúre pečené smotanovo-cesnakové kuracie stehná s ryžou
Jednoduchá, veľmi praktická príprava výborného jedla :-) Smotanová, cesnakovo-papriková marináda dá nielen mäsu, ale...
Morčacie (kurcie) prsia zapečené s nivovou omáčkou
Toto výborné mäsko som prvý raz jedla u dcéry, ktorá je vynikajúca kuchárka (kto vie po...
Zapečené bravčové so šunkou a syrom
Toto jedlo som si v podstate vymyslela sama, nie je tam nič ťažké, len som...
Dusená kuracia pečienka
Dneska sme dostali chuť na kuraciu pečienku, väčšinou ju robievame len restovanu na cibuli a je...
Kel trochu inak
Varievala som kel taký obyčajný... pre "vegetariánov". Lenže môj manžel vždy potreboval k tomu nejaký kúsok...
Jednoduché krevety na cesnaku
Ideálne na ľahkú večeru vo dvojici (keď deti spia) hihi... tieto malé potvorky...
Bôčiková paštéta
Túto pašteku robievame už dlhé roky , večšinov sme ju robievali na zabijačku ale teraz to...
Kura na pive
Tento receptik mi pred nedavnom poslala velmi dobra kamaratka. vyskusali sme a musim povedat ze tento...
Zapečená prekladaná kyslá kapusta
Každý má ten svoj spôsob prípravy , alebo svoj overený recept. Toto je ten môj, ...
Zapekané zemiaky s mäsom na spôsob živánskej
Nevedela som, čo dnes urobiť na obed, no a keďže som našla v mraziaku odložené nakrájané kúsky...
Bravčové karé na čerstvej paprike
Velmi jednoduchy a chutny obed ci večera, ktora sa može podavat s ryžou, alebo zemiakmi...