Naplnené zapečené rybie filé
Tentokrat som pouzila file zo pstruha. No na tento recept sa moze pouzit hociaky...
Trojfarebné rezne
Zo smotany , vajec, múky , soli a parmrzánu urobíme cestíčko v ktorom budeme namáčať...
Srnčí tataráčik s prepeličím okom
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, 50...
Tilapia na zelenine
Na maslo si dáme popražiť pór nakrájaný nadrobno a potom pridáme horčicu, cukor, citrón, cesnak, do...
Indický mrkvový salát servírovaný na mletém mase na kari
Mrkev nastrouháme na větší nudličky, které vložíme do slané, vařící se vody. Jakmile voda...
Pečienka z diviaka na fazuľovom šaláte
Grilovanie považujem za úžasný spôsob prípravy jedál – čoraz obľúbenejší. Jedlo ním získa nezameniteľnú svojskú chuť,...
Medailóniky so sušeným ovocím
Horúcou vodou premyté sušené ovocie necháme odkvapkať, dáme do misky, zalejeme vínom a necháme chvíľu napučať.
Pečené šťavnaté prsia z morky s krutónovou prílohou
Tak toto je rada, ako spríjemniť v detstve zásadne odmietanú konzumáciu „suchého” mäsa z kuracích či morčacích pŕs....
Hovädzia roštenka v sudovej kapuste s klobásou a hríbami
Dnešný obed tak trochu po gazdovsky... domáca hovädzia roštenka v domácej sudovej kapuste, samozrejme farmárska klobáska...
Šalát halali
Uvarené zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Jablko, uhorky a mrkvu nakrájame na drobné kocky...
Fazuľová polievka so zemiakovými guľkami a cibuľou
V recepte: Údené mäso so zamiakovo-hráškovým prívarkom som spomínala, že som varila aj fazuľovú polievku....
Jahňací chrbát na bielom víne s karamelizovanými slivkami
Veľmi chutný jahňací chrbát dusený vcelku. Podlievala som ho bielym vínom a pripravila som k nemu...
Tagliolini al nero di seppia
Dostal som jednoducho chuť na niečo fajnové :) Tento recept je náročnejší na rýchlosť a koordináciu...
Soğan Kebabı - cibule plněná mletým masem
Tenhle unikátní turecký recept jsem potkala cestou po netu. Nastudovala jsem ho, upekla a zařadila...
Bravčové pliecko v bylinkovom kožuchu
V obchode som nemohol nechať krásny kus bravčového pliecka s kosťou. Aspoň takto „balancujem deficit“ mojej...
Slovenská Smörgåstårta
Slovenská verzia tohto severského receptu, tresku tam asi nemajú.
Tehlička z bravčového kolena
Koleno, paprčky, bobkový list, nové korenie a soľ dáme so hrnca. Zalejeme vodou...
Plnené pstruhy
Môj obľubený recept s čerstvými bylinkami. Väčšinou ich robievame v alobale a v pahrebe so zemiakmi, ale...
Chutná mandľová paštéta
Bôčik a pečeň 2–krát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...
Jamajské marinované kurča s fazuľovou ryžou
Marinádu pripravíme tak, že rozmixujeme všetky ingrediencie.
Kurča na soli
Je to jednoduchý recept. Robievam ho dosť často aj teraz som si ho spravil. Chuť...
Platesy s cukinou z mikrovlnky
V Holandsku nam je zdoraznovane, ze by sme mali dvakrat do tyzdna jest rybu, z...
Vianočná teľacina
Takto upravené mäso sa v našej rodine varí už po generácie na 1. sviatok vianočný na...
Slimáčiky s hubovou nátierkou
Robila som z hríbov zmes na hrianky z čerstvých hríbov ( dubákov). Zvyknem robievať pizzové...
Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...
Tataráčik z čerstvého lososa
Lososa bez kože na jemno nasekáme i s pórom, pridáme kôpor, horčicu a dochutíme soľou...
Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.
Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou...
Chuťovky na ihle
Chutia podobne ako španielske vtáčiky len su menšie a keďže su napychnuté na špici nerozlezú sa:)........