Jaipur karí
Ak chystáte večer v ázijskom štýle, potom pokrm ochutený Podravkou Ázia zaručene nesmie chýbať. Vyskúšajte...
Špagety s omáčkou z lúpanej šošovice
Ľahké, jednoduché a rýchle jedlo, ktoré hravo zvládne každý.
Hovädzia romanca
Recept na túto pochúťku mám zdedenú po babičke. Pripravujem ho vždy vtedy, keď k nám...
Chrumkavý losos, paštrnákový crème a sauce vierge
Tento recept vyzerá komplikovane a pritom je naozaj jednoduchý a veľmi, veľmi chutný. Dokonca aj...
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom
Treska nazeleno
Opäť som raz dostal chuť na rybu, tak som si ju pripravil pekne "nazeleno" so smotanovo...
Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov
Osem rokov trvalo, než som opäť navaril aj pre mojich Čvorgľov a ich mamku moju dcérku...
Grilovaný rozbíf
Cesnak rozotrieme a ďumbierový koreň nastrúhame, zamiešame do sójovej omáčky, prilejeme sherry, postupne pridáme...
Rybársky koláč
Nasaď si cylinder a nahoď anglický prízvuk - toto je nekompromisná britská domáca kuchyňa.
Kuracie rolky
Veľmi obľubujem sušené paradajky, takže aj tento recept patrí k obľúbeným.
Kurací závin s hubami a semienkami
Z kuracích pŕs urobíme rovnaké plátky, ktoré osolíme. Z odrezkov pripravíme fáš tak, že...
Mäsová polievka pod chlebovou krustou
Polievka ktorá zohreje a zasýti... nahradí aj hlavné jedlo.
Živánska s kaprom
Kapra zvnútra nakrojíme po dĺžke pozdĺž stredovej čiary. Hornú časť (smerom k chrbtovej plutve) nakrájame zvonku...
Baranie mäso na horčici
Mäso zbavíme prebytočného tuku, pokiaľ možeme vykostímé, umyjeme, osolíme, potrieme horčicou, zalejeme vínom a necháme odležať 24...
Dusené hovädzie OKAWANGO
Tento recepis má v sebe chuť exotiky i miernu pikantnosť, trošíčku takú drsnohorkastú vďaka žeruche...
Sekaná s volskými očami
Taký jednoduchý recept, ktorý zvládne každý :) . Sekanú aj volské oči môžeme piecť v...
Plnené mäso so šošovicovým prívarkom
Obľubujem plnené mäská a tiež prívarky všetkých druhov. S jedným takým receptom sa s vami podelím....
Kuracie prsia s goji a mrkvou
Goji /godži/ je čínska kôstkovica, pomáhajúca pri rôznych neduhoch...
Tuniak so zemiakovou kašou
Tuniaka dáme do marinády s wok olejom, sezamovým olejom a sójovou omáčkou a na 60 minút...
Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré
V podstate jednoduchý a nečakane lacný, no zároveň až luxusný nedeľný obed :)
Pečienka z diviaka na fazuľovom šaláte
Grilovanie považujem za úžasný spôsob prípravy jedál – čoraz obľúbenejší. Jedlo ním získa nezameniteľnú svojskú chuť,...
Syrové závitky
Lístkové cesto rozdelíme na plátky 10 x 10 cm, ktoré potom rozdelíme na polovicu.
Holuby so zeleninou a s batatmi
Jednoduchý, rýchly a voňavý recept na prípravu holubieho mäsa.
Hovädzia roštenka v sudovej kapuste s klobásou a hríbami
Dnešný obed tak trochu po gazdovsky... domáca hovädzia roštenka v domácej sudovej kapuste, samozrejme farmárska klobáska...
Slovenská Smörgåstårta
Slovenská verzia tohto severského receptu, tresku tam asi nemajú.
Liptovské batôžky
Zemiaky uvaríme v šupke. Precedíme ich, olúpeme a nastrúhame alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme...
Plnené králičie stehná
Dnes sme mali veľmi chutný obed... robila som plnené králičie stehná.