
Karé na spôsob metrového koláča
Každá podobnosť tohoto receptu, je čiste náhodná, robím ho poprvé, všetko je vymyslené, nakoľko som piekla metrový...

Hovädzie s paradajkovou omáčkou a brusnicami
Túto omáčku máme moc radi. Je to veľmi jednoduché.

Bylinkové bravčové kotlety
Z kotliet odkrojíme tučné okraje, miestami ich narežeme, aby sa pri pečení nekrútili, slabo...

Fazuľové rizoto s mäsom a hráškom
Dnes výnimočne aj niečo s mäskom, spolu s červenou fazuľou, zelenou fazuľkou a hráškom to...

Kuracie mäso s rukolovým šalátom
Už odmalička mám najradšej tú najjednoduchšiu úpravu mäsa - na prírodno, preto dnes ponúkam tento variabilný...

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Karé s broskyňami a cuketovými hranolčekmi
Ľahký recept na letné dni so štipkou exotickej chuti.

Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou
Medailóniky zľahka naklepeme a dáme na hodinu marinovať. Marinádu pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z...

Sušené slivky v slaninovom kabátiku (Jacket Plum)
Niekde som to jedol na nejakej recepcii alebo kde ako datle v slaninovom kabátiku a bolo to...

Kolienko so šalátom zo zemiakov, z jabĺk a feniklu
Veľkonočná gastronómia ma vždy fascinovala. Najmä v tradičnom poňatí starých mám, ktoré vedeli pripraviť neskutočne dobré jedlá. Pridávam k nim len štipku svojho...

Biftek z tuniaka
Do tlakového hrnca nalejeme 250 ml vody. Biftek z tuniaka potrieme slnečnicovým olejom, pokvapkáme citrónovou...

Francúzsky králičí bonne femme
Na rozpálenom oleji restujeme osolené a korenené mäso, kým sa nezavrie. Mäso vyberieme a odložíme....

Zemiaková knedľa s mäsom
Do misky nastrúhame zemiaky, pridáme na kocky nakrájané rožky, vajcia, múku, strúhanku, ...

Luhačovický skřivan
Pokud nechcete dělat z mletého vždy jen sekanou, vyzkoušejte tuto variantu. ...

Kuracie prsia v nivovej omáčke
Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji prudko opečieme z obidvoch strán.

Novokošická kosťovica - polievka
Nedeľa ráno, môjho detstva, je hlboko zapísaná do pamäte s rituálom varenia polievky, spravidla...

Kuracie prsia v ražnej placke
Tento veľmi chutný a nenáročný recept som našla na istej webovej stránke a upravila som si ho...

Králičie stehná na tymiáne
Do rozpusteného masla vložíme osolené králičie stehná, rozkrojenú hlávku cesnaku aj so šupkou, tymian a...

Mäso s mozočkami
Tento recept robievam najčastejšie na zabíjačku, pretože mám čerstvé mleté mäso a je pripravené...

Kačacia polievka so zázvorom
Kačicu krátko obvaríme vo vriacej vode, potom vodu vylejeme. Do novej vody dáme obvarenú kačicu,...

Polievka z červenej šošovice a lososové fašírky
Môj muž miluje hummus a kuskus bar. Často si tam dáva aj polievku z červenej šošovice....

Bravčová pečeň s fazuľou a šampiónmi.
Chcel som restovanú bravčovú pečeň a s chladničky som musel spracovať pór a šampiňóny, tak som...

Mille-feuille s foie gras a kozím syrom
Vynikajúca kombinácia kačacej pečene s kozím syrom a ovocím. To všetko na zdravom šaláte.

Plody mora na tanieri
Scallops(musle sv. Jakuba) a lobster(homar) su moje najoblubenejsie plody mora , obzvlast v letnych mesiacoch...