
Ruský teľací rezeň
Z očisteného, umytého, osušeného stehna nakrájame rezne, vyklepeme ich, okrajové blany narežeme, ...

Vylepšená gulášová polievka
Nakrájanú cibuľu opražíme v hrnci na oleji a pridáme na kocky nakrájanú klobásu. Po krátkom osmažení...

Polievočka čo dom dal
Tento recept som vymyslel ja a u nás doma sa ujal a je v oblube.

Husacia pečeň na lesnom ovocí
Cukor rozpálime na karamel, podlejeme vínom a roztopíme. Pridáme lesnú zmes, po zovretí ju...

Kuracie stehná na trstinovej melase s kapustou
Netradičná, ale veľmi chutná úprava kuracieho mäsa s dusenou kapustou. Trstinová melasa je veľmi zdravá...

Uhorkovo-jablkový krém s údeným lososom
Francúzi to volajú "verrines" - malé dobroty naskladané v sklenenom pohári. Ale my sme na Slovensku,...

Máriin Cottage Pie
klasický anglický cottage pie je s hovädzim mäsom, ale ja som urobila s tým čo bolo...

Strapatá marinovaná krkovička na cibuli a rozmaríne
... ďalšia z variácií na plnenú krkovičku, teraz tak trošku roztopašne - strapatú :)

Bravčové rezne v čokoládovej omáčke
Mrkvy očistíme a nastrúhame. Nakrájame zelerové stonky. Na slnečnicovom oleji orestujeme žltú cibuľu spolu so...

Rybacie koláčiky
Rybacie koláčiky, no to je doslovný preklad anglického receptu, fish cakes. Taká ich klasika,...

Karí panenka v placke
Na tuku oprazime por s rascou, lyzicou medu a chilli. Pridame maso a porestujeme...

Pstruh po mojom
Nie som profesionál, ale tento recept som si vlastným skúšaním vynašla sama a každému chutil, ...

Párečky v listovém těstě
Asi to znáte , ale třeba jako inspirace na rychlovku při nečekané návštěvě to přijde vhod.

Hus s gaštanovo– žemľovou plnkou
Hus zvonku aj zvnútra nasolíme a okoreníme, vnútro hrude vytrieme muškátovým orieškom. Mlieko s vajíčkami vyšľaháme...

Bravčové pliecko s jogurtom
Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zalejeme vodou...

Portugalská chlebová kaša s krevetami - açorda de camarão
Tradičné jedlo obyvateľov provincie Alentejo. Pôvodne sa varila zo zvyškov starého bieleho chleba a vývaru...

Fašírka v gjuveči po tutrakanski - Кюфте в гювече по тутракански
Tak aby sme využili tie naše mištičky, ponúkam ďaľší gjuveč, tentokrát z mletého mäsa. Jednoduchá...

Citrónovo-zázvorová marinovaná kuracina
Takto pripravene kura patri k nasim oblubenym. Pripravujem ho hlavne v lete, ked sa da...

Ako sa karí s tatárkou pobili ...
Tento recept nemá s tradičným indickým karí spoločné vôbec nič. Toto jedlo varieva jeden kamarát a...

Pečené bravčové koleno s tymianom
Veľmi jednoduchá príprava a na konci máme chutné, pre niekoho netradičné pečené mäso.

Výdatná kuracia polievka s knedličkami
Aj obyčajnú kuraciu polievku môžete pripraviť netradičnejšie. Čo okrem knedličiek do nej môžete pridať, aby bol zážitok dokonalý?...

Morčacina pod čapicou
Morčacie prsia dôkladne umyjeme, osušíme, osolíme a z oboch strán okoreníme. Potom ich na...

Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom
Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...

Bravčové miniguličky s citrusovou glazúrou
Rada experimentujem s mletým mäsom. Dá sa do neho všelico pridať, vytvarovať do rôznych tvarov...

Zabíjačkový tanier s jarnou zeleninkou
Tento tanier som tu dala len preto, lebo väčšinou sa zabíjačkové špeciality konzumujú s nakladanými uhorkami...

Ruža zo zubáča
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemnej čerstvej filety zo zubáča. Z filety nakrájame tenké plátky...

Pečený pstruh s bylinkami
Cibuľu najemno nakrájame a dáme do mažiara, pridáme nadrobno pokrájané bylinky, šťavu z jedného citróna...