Rezeň v korenistej omáčke

redakcia - fotkaredakcia, 17. júla 2009

Postup

  1. 1

    Šampiňóny alebo namočené huby a šunku nakrájame na rezance, kyslú uhorku nadrobno. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Maslo roztopíme, rezne zľahka zaprášime múkou a do chrumkava opečieme. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.

  3. 3

    Do výpeku dáme nakrájané suroviny a krátko opražíme. Podlejeme vývarom a prilejeme smotanu na šľahanie.

  4. 4

    Pridáme korenie a rascu, pričom najmä mletým čiernym korením nešetríme. Vložíme rezne a prikryté dusíme domäkka na miernom ohni. Podlievame podľa potreby.

  5. 5

    Rezne podávame s korenistou omáčkou a vhodnou prílohou sú halušky či iná cestovina.

Diskusia k receptu

Vymazať
kecupicek
Super jedlo, konečne sa naučím robiť omáčky, ktoré budú stravníkom chutiť. A sa ráno opýtam, čo budeme variť, syn mi odpovie:- Daj tri možnosti.- Dám, ale on si vyberie práve také niečo, na čo nemám patričné suroviny. Uvarím také niečo podobné a syn mi lichotí:- Mamka, daj recept? Nemôžem, to je kuchárske tajomstvo.-

Zaujímavé video z archívu TV Varecha