Údený pokrm starej mamy

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009

Suroviny

500 g
250 g
60 g
150 g
200 ml
100 ml
2 ks
2 ks
2 ks
5 strúčikov
1 viazanička
1 kl




Postup

  1. 1

    Údené bravčové stehno a údené kurča uvaríme, precedíme, vykostíme a nakrájame na menšie kusy.

  2. 2

    Nakrájané mäso dáme do hrnca s vodou a privedieme do varu. Keď je mäso napoly mäkké, pridáme nakrájané zemiaky, nastrúhaný mangold, nasekanú cibuľu a paradajky.

  3. 3

    Sušené huby namočíme do vody, precedíme a vložíme k mäsu. Ochutíme nasekaným cesnakom, mletou červenou paprikou, soľou a mletým čiernym korením.

  4. 4

    Medzitým zelené papriky opečieme, olúpeme, rozpolíme a zbavíme semien.

  5. 5

    Mäso i zeleninu tesne pred dovarením preložíme do hlinenej nádoby a polejeme šťavou z výpeku. Navrch uložíme opečené rozpolené papriky a zalejeme kyslou smotanou.

  6. 6

    Nádobu prikryjeme pergamenovým papierom a previažme hrubou niťou. V predhriatej rúre pečieme 20 minút pri teplote 180 oC. Podávame teplé.

Diskusia k receptu

Vymazať
malusa
Citam a citam ,ale tu pohanku tam nevidim,kedy sa tam dava,alebo je ako priloha?
Vymazať
follo
no ak je toto recept našich starých mám tak som veľmi, ale veľmi prekvapená ?!
Vymazať
jujoska
a ta zvlastna surovina mangolda/cvikla :-D maso je uvarene, potom sa este vari, az sa dovari a nakoniec upecie :-D Fakt divny recept
Vymazať
kukulienka71
prosím vás, vymažte alebo upravte ten recept :-)) okrem dokopanej úpravy mäsa mi je čudné aj mangold strúhať, hádam pokrájať na rezance, nie?
Vymazať
aandulka
No ak toto jedávali alebo varili naše staré mamy, tak ja som "šachbána Iránu". Veď mäso sa varí dookola a neviem si to ani predstaviť na tanieri, to mi pripadá ako keď psíček a mačička varili. Je to všetko akési prekombinované, prosto divné.
Vymazať
afataga
stara mama sa asi strasne nudila popri zahrade, dome, prasiatku, sliepkach, husiach...atd, tak stala 5 hodin pri hrncoch, neviem, co je na tom divne
Vymazať
rea1
nech sa na mňa nikto nehnevá ale toto je čo za prapodivný maglajz? okrem toho, mangold je listová zelenina, hoci sa pestuje aj stopková alebo zmiešaná varieta. ale rozhodne sa nestrúha!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia