Postup
-
1
Údené bravčové stehno a údené kurča uvaríme, precedíme, vykostíme a nakrájame na menšie kusy.
-
2
Nakrájané mäso dáme do hrnca s vodou a privedieme do varu. Keď je mäso napoly mäkké, pridáme nakrájané zemiaky, nastrúhaný mangold, nasekanú cibuľu a paradajky.
-
3
Sušené huby namočíme do vody, precedíme a vložíme k mäsu. Ochutíme nasekaným cesnakom, mletou červenou paprikou, soľou a mletým čiernym korením.
-
4
Medzitým zelené papriky opečieme, olúpeme, rozpolíme a zbavíme semien.
-
5
Mäso i zeleninu tesne pred dovarením preložíme do hlinenej nádoby a polejeme šťavou z výpeku. Navrch uložíme opečené rozpolené papriky a zalejeme kyslou smotanou.
-
6
Nádobu prikryjeme pergamenovým papierom a previažme hrubou niťou. V predhriatej rúre pečieme 20 minút pri teplote 180 oC. Podávame teplé.
Diskusia k receptu