Pečené banány so šunkou

susanap - bez fotkysusanap, 8. januára 2010

Recept pochádza od mojej sesternici z čiech. Každý robí z banánov len sladké dezerty. Toto je niečo iné a každý kto k nám príde Zobraziť celý popisRecept pochádza od mojej sesternici z čiech. Každý robí z banánov len sladké dezerty. Toto je niečo iné a každý kto k nám príde je dosť prekvapený, že banán sa môže aj takto pripravovať.

4
porcie
2 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
200 g
2 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Banány olúpeme, pozdĺžne prekrojíme a upečieme na masle do zlatista / upečené sa dajú ľahko prepichnúť vidličkou/.

  2. 2

    Očistený hlávkový šalát umyjeme, rozoberieme na listy, poukládame na taniere, pokvapkáme citrónovou šťavou a mierne osolíme.

  3. 3

    Na listy urobíme kornútiky z plátkou šunky a do nich vložíme pečené banány.

Diskusia k receptu

sovka62
Včera k nám prišlo na večeru pár priateľov a toto som pripravila ako predjedlo. Trošku som sa obávala nezvyčajnej kombinácie, ale chodov bolo viac, tak som si povedala, že nikto hladný neostane, aj keby to nezjedol. Sama som nevedela, čo od tejto kombinácie očakávať, ale bola som milo prekvapená, naozaj to chutilo skvele. A určite chutilo aj hosťom, pretože zjedli všetko do posledného lístočka šalátu. Aj príprava bola jednoduchá, banány boli do červena upečené za pár minút. Ďakujem za recept a dúfam, že ho vyskúšajú viacerí, stojí za to.
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia