Mäso - mäsité jedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Ostrá pečeň v bramboráku

Hlavné jedlá

Už se vám někdy stalo, že jste si vyndali večer maso a ráno zapoměli, co...

prazdny

Srbské bravčové mäso

Bravčové mäso

ďalší recept z mojej zbierky

prazdny

Teľacie plátky s tuniakom

Hlavné jedlá

Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, ...

prazdny

Zimná bravčovinka

Bravčové mäso

Tento recept robievame obzvlášť v zime. je príjemné pochutiť si na teplom obede, či večeri, keď...

prazdny

Výdatná kuracia polievka s knedličkami

Kuracie mäso

Aj obyčajnú kuraciu polievku môžete pripraviť netradičnejšie. Čo okrem knedličiek do nej môžete pridať, aby bol zážitok dokonalý?...

prazdny

Mäsko na červenom víne

Hovädzie mäso

super recept, jednoduchý a nikdy nič nezostane...

prazdny

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti

Hlavné jedlá

Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...

prazdny

Bravčový rillete

Bravčové mäso

Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je...

prazdny

Rybacie koláčiky

Hlavné jedlá

Rybacie koláčiky, no to je doslovný preklad anglického receptu, fish cakes. Taká ich klasika,...

prazdny

Sviatočná roláda

Dezerty

Keď už budete mať počas Vianoc dosť sladkého, určite vám zachutí táto výborná slaná roláda.

prazdny

Lososové kúsky v pivnom cestíčku

Hlavné jedlá

Dnes som pre návštevu pripravila po včerajšej husacinke, ľahký , jednoduchý obed, ktorý som...

prazdny

Mäsové guľky v bagetách

Večera

Ponúkam ako inšpiráciu. Chlebové cesto som znova použil od @havino http://varecha. pravda. sk/recepty/rychle-bagety-fotorecept/42022-recept. html. V...

prazdny

Lasagne

Bravčové mäso

Cibuľu a cesnak osmahneme na oleji do sklovita, pridáme mleté mäso, keď sa sfarbí pridáme...

prazdny

Jahňacie s tekvicou

Hlavné jedlá

Máme svoje čerstvé jahňacie mäsko a hľadáme nové recepty z jahňaciny. Inšpirovala som sa kuchárskou knihou...

prazdny

Zabíjačkový tanier s jarnou zeleninkou

Bravčové mäso

Tento tanier som tu dala len preto, lebo väčšinou sa zabíjačkové špeciality konzumujú s nakladanými uhorkami...

prazdny

Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou

Hlavné jedlá

Stehná umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. V kastróle rozpustíme maslo a stehná opečieme; hotové vyberieme a...

prazdny

Polievka od Balatonu

Polievky

Na rozpálenom tuku osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, krátko orestujeme, pridáme vnútornosti z kapra, ikry,...

prazdny

Portugalská chlebová kaša s krevetami - açorda de camarão

Hlavné jedlá

Tradičné jedlo obyvateľov provincie Alentejo. Pôvodne sa varila zo zvyškov starého bieleho chleba a vývaru...

prazdny

Oberačkové mäso s domácim vajíčkovým pečivom

Hlavné jedlá

Keď varím nedeľnú polievku z kostí akéhokoľvek druhu mäsa a nachádza sa na ňom aj troška mäsa,...

prazdny

Pikantný pivný guláš

Hovädzie mäso

Na oleji orestujeme na kocky pokrájané cibule, pridáme na kocky pokrájané mäso a necháme zatiahnuť, ...

prazdny

Morčacia roláda so šafranovou omáčkou

Hlavné jedlá

Morčacie prsia nakrojíme na plnenie, rozklepeme, osolíme a okoreníme. Naplníme brokolicou a špargľou. Zatočíme...

prazdny

Klobása v kapustovom cestíčku

Bravčové mäso

Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o...

prazdny

Cícerové pirohy s diviačím mäsom a kôprovou omáčkou

Cestoviny

Umyté a očistené stehno z mladého diviaka vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s rozmarínom, borievkami a konfitujeme pri...

prazdny

Nedeľný šalát

Hovädzie mäso

Nedeľným šalátom sme ho nazvali preto, lebo nám zostalo trochu hovädzieho mäsa z nedeľnej polievky. Čo s...

prazdny

Rizoto

Bravčové mäso

... včera som si spomenul , ako som v Taliansku z posledného...

prazdny

Chrbát z diviaka s chrenovou kôrkou

Hlavné jedlá

Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na...

prazdny

Nepravá husacia pečeň

Kuracie mäso

Nepravá husacia pečeň je vynikajúca pochúťka, servírujeme ako teplé, alebo ako studené predjedlo.

prazdny

Grilované kotlety na pomarančoch

Bravčové mäso

Kotlety zľahka naklepeme, mierne osolímea na okrajoch niekoľkokrát narežeme, aby sa pri pečení nekrútili...

prazdny

Kurča so zelenou omáčkou

Kuracie mäso

Najprv si pripravíme pastu curry – očistíme, umyjeme, olúpeme a nakrájame zázvor, cesnak a...

Mäso