Guláš z líčok a zo zeleniny
Martin Pollák
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 7. septembra 2014
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 7. septembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
3,5 hod. minút
príprava
príprava
2-3 hod. minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie líčka prekrojíme na polovicu. Opečieme ich sprudka na masle, pridáme mrkvu, cibuľu, cesnak, petržlen, rozmarín, tymian, celé čierne korenie, osmažíme, podusíme a podlejeme červeným vínom.
- 2
Dusíme pomaly 2–3 hodiny na slabom ohni, podľa potreby podlievame hovädzím vývarom.
- 3
Pred dokončením šťavu aj s koreňovou zeleninou prepasírujeme cez sitko, čím získame homogénnu omáčku. Podávame s domácou zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Varenie zrychlene v tlakaci