Kačacie prsia s orechovou plnkou

Marek Ptačina
šéfkuchár penziónu Rozálka v Pezinku, 12. augusta 2012
Kačacie prsia s orechovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 šálky
60 g, rozpustené
60 g, nasekané
60 g, nasekané
1 ks




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia narežeme, očistíme, usušíme a osolíme. Z ďalších prísad zmiešame plnku, ktorou prsia naplníme.

  2. 2

    Potom prsia zašijeme a v rúre pečieme spočiatku prikryté. Po zmäknutí ich odkryjeme a prudko opečieme dohneda.

  3. 3

    Podávame so žemľovou knedľou a s jablkovou omáčkou alebo s jablkovým pyré.

Diskusia k receptu

jarunka
Zaujimavy recept. Musi to byt dobre. Take nieco som este nejedla.
paeva
jablková omáčka je slaná? vyzerá to veľmi zujímavo