Kuracia roláda pečená s balsamikom fotorecept
Foto: palokuchki
Recept na tuto balsamikovu marinadu som nasla na internete.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na internete je mozne najst vela videi ako vykostit kura. Ja som to trochu odfotila postupne ako som to robila. Zacala som narezanim kurata po chrbtovej kosti a odrezanim chvosta.
-
2
Potom som pokracovala postupne po lavej strane. Dolezite je neprerezat kozu.
-
3
Tu je uz cele vykostene kura. Prsia z kurata som trochu narezala a roztlacila, aby som mala maso po celej ploche. Na pravo su kridla, trup a kosti zo stehien. To vsetko som pouzila na polievku.
-
4
Maso z kurata som posolila a poukladala som nam listy mangoldu a platky syra s modrou plesnou.
-
5
Kura som zatocila do rolady a previazala som ho spagatom.
-
6
Pripravila som si marinadu rozmiesanim balsamicovym cervenym octom s horcicou, pretlacenymi strucikami cesnaku, solou a korenim.
-
7
S touto marinadou som zaliala kuraciu roladu. Maso treba marinovat dlhsie, aspon 4 hodiny a dobre je ho pocas marinovania otacat.
-
8
Kuraciu roladu som prelozila do misky na pecenie. Poliala som ju zvysnou marinadou. Prikryla som ju vrchnakom a piekla som ju vo vyhriatej rure 180C 45 minut.
-
9
Potom som ju dopiekla odokrytu do chrumkava z obidvoch stran.
-
10
Kuraciu roladu som podavala s ryzou a s udusenou mrkvou a hraskom, ktore som ochutila medom a solou. Ak sa vam nechce kura vykostovat, alebo mate este z vykostovania strach mozete kura nakrajat na kusky, tie namarinovat a potom upiect.
Diskusia k receptu